Van'da EPALE Eğitim Çalıştayı düzenlendi

Van'da EPALE Eğitim Çalıştayı düzenlendi
Merkezi Van olan bir çalıştay düzenlendi. Van ve ilçelerinin yanısıra komşu illerdende gelen Halk Eğitim Merkezleri'nde görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen EPALE Yetişkin Eğitimi Programıyla proje hazırlama aşamalarıyla ilgili eğitim verildi.

Van’da EPALE programını tanıtmak için bir çalıştay düzenlendi. Bölgede illerden gelen öğretmenlerin bir otelde bir araya gelerek yaptığı çalıştayda Halk Eğitim Merkezleri’nde çalışan öğretmenlere Epale’yi nasıl kullanacakları ve nasıl projeler yapacakları anlatıldı.
 
Van’da  bir otelde düzenlenen EPALE Çalıştayı’na 50 civarında Van ve ilçelerinde çalışan, Hakkari, Şırnak, Bitlis’ten gelen öğretmenler katıldı. Özellikle Bilişim Teknolojileri ve İngilizce öğretmenlerine yönelik olan seminerde EPALE’nin uluslarası web sitesini tanıtımı yapılarak sitenin nasıl kullanılacağı ve projelerin nasıl oluşturulup ortakların nasıl aranacağının bilgisi verildi.


 
Projeye Van ve ilçelerinin yanısıra komşu illerde görev yapan öğretmenlerde katıldı. Yetişkinlerin eğitimine yönelik projelerde Türkiye ile Avrupa Birliği arasında bir köprü görevi yapan Epale Programı sayesinde Halk Eğitim Merkezleri yaptığı projeye yurt dışından ortak bularak finansal kaynaklar sağlayabilecek. Yurtdışından topluluklarında Van’a getirilebileceği projede Türkiye üye sayısıyla 2. Sırada yer alıyor ve birinciliğe çıkmayı hedefliyor.


 
Çalıştayın ikinci gününde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Merkezi Genel Müdürü Ali Rıza Altuner ve Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’de katıldılar. Seminere  katılan öğretmenlere hitap eden genel müdür Ali Rıza Altuner, çalıştaya katılımdan memnuniyetlerini dile getirdi ve bakanlık olarak projelerini ve yapmak istediklerini anlattı.
 


Çalıştay toplu fotoğraf çekimi sonrası tamamlandı.