LGS tercihi yapacak öğrenciler ve veliler dikkat! Bu 10 hatadan mutlaka kaçının: Son gün gelmeden bilinmeli

LGS tercihi yapacak öğrenciler ve veliler dikkat! Bu 10 hatadan mutlaka kaçının: Son gün gelmeden bilinmeli
Lise tercihleri için hazırlık yapan milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren haber geldi. Lise adayları tercih sürecinin artık son günlerine yaklaşırken yapılmaması gereken hatalar duyurdu. İşte LGS tercihlerinde yapılmaması gereken 10 hata...

Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercihler için kollar sıvandı. 19 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar yapılacak olan tercihler için araştırmalar başladı. 24 Temmuz'da açıklanacak sonuçlar için heyecan artarken tercih yapacaklara uyarılar geldi. İşte, Eğitim Uzmanı Salim Ünsal^dan açıklamalar haberimizde.

TERCİH YAPACAKLAR DİKKAT!

Alınan puan veya yüzdelik dilime bakarak diğer unsurları unutanlar en hatalı tercihi yapıyor. Seçim yapacağınız okulun uzaklığı, eğitimi, idari kadrosunu ve öğretmenlerini özenle araştırın.

Tercih yapacak öğrencinin isteği ön planda tutularak yeteneği, becerisi ve ilgisine bakılarak okul seçilir.

Sonuçlar bu verilerin olurken tercih yapılacak kılavuz programı ise geçen seneye aittir. Bu durumda ise puanlar yanıltıcı olabilir. Puanlar nakil tercihler için ön planda tutuluyor.

Kılavuzda 2 bin 900’den fazla okul ve 200 binin üzerinde kontenjan olacak. Farklı 6 okul türü yer alırken kararsızlık ve belirsizlik gösterisi olur. Sosyal bilimler lisesinin ve fen lisesi kararların alışmasında yardımcı olur.

Oluşturulan listesi benzer dilimde çok sayıda okul yazılabilir. Tercih sayısı 10'a düşürülürken daha seçici olur.

Karar verilen 10 tercih küçükten büyüğe sıralama yapılarak isteğinize göre düzenleyin.

LGS tercihi

ÖZEL OKUL KAYITLARI

LGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan Türk ve yabancı özel okullarda serbest kayıt dönemi dün sona erdi. Kayıt süreci tamamlanarak özel okulların birçoğunda yoğun ilgi verilerek kontenjanlar dolduruldu. 24 Temmuz'da başlayarak 7 Ağustos'ta sona ererek nakil yapılır. Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan özel okulların kayıt süreci, özel okulların tarihleri en iyi kayıt dönemi geçirilir. Geçtiğimiz sene bu kadar hızlı bitmediğine değinerek bu sene hızlı şekilde yüksek yüzdelik dilimlerle kayıt süreci tamamlandı.