Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin LGS tarihini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin LGS tarihini açıkladı
Öğrenciler merakla LGS tarihinin açıklanacağı günü beklerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin LGS tarihinin, 2 Haziran Pazar günü olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS merkezi sınav takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildiren Tekin, şunları kaydetti:

"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır."

Okullar ne zaman kapanacak?

Çocukların, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 14 Haziran'da karnelerini alarak tamamlayacaklarını belirten Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini aktardı.

LGS başvurusu nasıl yapılır?

LGS başvurusu için herhangi bir şey yapılmayacak. Öğrenciler, merkezi sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecekler. Başvuru işlemleri elektronik ortamdan yapılacağı için bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildirmek zorundadır. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) açıklanan tarihe kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklar. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacak.

2024 LGS'de Kaç Soru Var?

LGS konuları 2024 içerisinden her yıl 90 soru sorulmaktadır. Türkçeden 20, Din Kültüründen 10, İnkılaptan 10, İngilizceden 10, Matematik ve Fen Bilimlerinden 20' şer soru çıkmaktadır.

2024-lgs-tarihi-belli-oldu.jpg