Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illere duyuruldu! Pazar günü saat 07.00'da başlayacak

Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illere duyuruldu! Pazar günü saat 07.00'da başlayacak
Haftasonu yapılacak olan DGS ile ilgili önemli duyurular yapıldı. Pazar günü açık olacak! Tüm detaylar haberimizde.

Ankara, İzmir, İstanbul ve birçok il için duyurular peş peşe gelmeye başladı. DGS ile ilgili önemli kararlar verildi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAFTASONU AÇIK OLACAK

16 Temmuz günü yapılması planlanan DGS ile ilgili önemli duyurular yapıldı. Haftasonu yapılacak sınav için kimliğini kaybeden adaylar için Geçici Kimlik Belgesi düzenlenebilmesi için nüfus müdürlükleri açık olacak. Konu ile ilgili ÖSYM şu açıklamaları yaptı; '16 Temmuz günü yapılacak olan DGS'ye girecek adaylardan kimlik kartını kaybeden, kimlik kartında fotoğrafı olmayan, nüfus cüzdanı olmayan, nüfus cüzdanında kimlik numarası, fotoğrafı, soğuk damgası olmadığı için sınava giremeyecek olanlar için sınav yapılacak merkezlerde sunulan il-ilçe nüfus müdürlükleri; 

dgs günü açık olan nüfus müdürlükleri

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 16 Temmuz Pazar günü 07:00-10:00 arasında açık tutulacak ve müdürlüklere başvuru yapan adaylara personel tarafından fotoğraflı, imzalı mühürlü, barkodlu ya da fotoğraflı, barkodlu geçici kimlik belgesi verilecek. Bu sebeple Nüfus Müdürlüğü başvurusu yapan adaylar Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesinde olan ilgili sınav başvuru bilgilerine kimlik numarası ve şifresiyle erişebilecek. Nüfus Müdürlüğü personeli adayın bilgilerinin kontrolünü yaptıktan sonra fotoğraflı, imzalı, barkodlu ya da fotoğraflı, barkodlu geçici kimlik belgesi verecek. Adaylar bu belgeyle sınava girebilecek. Geçici kimlik belgesi dışında verilen belgelerle sınava giriş olmayacak. Nüfus Müdürlüklerine başvuracak adayların yanında sınav giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafı olması gerekiyor.' Nöbetçi Nüfus Müdürlükleri ile ilgili bilgiler ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden paylaşılıyor.