Trabzon Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri!2015 kontenjanları

Trabzon Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri!2015 kontenjanları
Trabzon liselerinin 2015 2016 puanları sayfamızda. Bilindiği üzere ortaöğretim yerleştirme işlemleri ortak sınav puanlarına göre yapılıyor. Bu noktadan hareketle 2014 2015 Trabzon TEOG lise puanları tablosunu sizler için Milli Eğitim bakanlığı (MEB) ve e-okul ile birebir uyumlu olacak şekilde oluşturduk. Aşağıdan Trabzon Lise taban puanları ile Anadolu Liseleri Fen Liseleri ve Meslek Liseleri TEOG yüzdelik dilimleri bilgisine ulaşabilirsiniz.
 Trabzon liselerinin 2015 2016 puanları sayfamızda. Bilindiği üzere ortaöğretim yerleştirme işlemleri ortak sınav puanlarına göre yapılıyor. Bu noktadan hareketle 2014 2015 Trabzon TEOG lise puanları tablosunu sizler için Milli Eğitim bakanlığı (MEB) ve e-okul ile birebir uyumlu olacak şekilde oluşturduk. Aşağıdan Trabzon Lise taban puanları ile Anadolu Liseleri Fen Liseleri ve Meslek Liseleri TEOG yüzdelik dilimleri bilgisine ulaşabilirsiniz.

?Yerleştirme işlemleri için yapılan TEOG tercihleri e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. 

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan TEOG tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

TEOG tercihleriyle ilgili herhangi bir düzeltme veya değişiklik yapılmak istenirse, okul müdürlükleri tarafından yapılacak olan elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek 2)’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.  Peki TEOG lise tercihleri ne zaman yapılacak 2015 MEB tercih rehberi...

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek 2)’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar Millî eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alınmalıdır ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmelidir. 24 Haziran - 05 Temmuz 2015 tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir. TEOG tercih işlemleri için e­-okul.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonları görülecektir. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyecektir. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANI (YEP) NEDİR?

Yeni sistemde, öğrencilerin sınavla kayıt yaptırılan okullara girebilmeleri için kullanılacak puana Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) denilmektedir. YEP, okul notlarının ağırlıklı ortalaması ve Merkezi Sınav Puanlarının birleştirmesiyle oluşur. Merkezi Sınav Puanı 700’lük sisteme dönüştürülür, 6ncı, 7nci ve 8inci sınıfların Yıl Sonu Başarı Puanları ile toplanarak ikiye bölünür. Kısaca; tüm notları 100 olan bir öğrenci için 300 puan okuldan, merkezi sınavlarda tüm soruları doğru cevaplamışsa 700 puan sınavlardan geliri ve toplam 1000 puan ikiye bölündüğünde Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 500 olarak bulunur. Sonuç olarak, tüm öğrenciler için YEP puanı 500 üzerinden hesaplanacak ve bu puanın %30’u okuldan, %70’İ merkezi sınavlardan gelecektir

Trabzon / Altıeylül
Trabzon Merkez Fen Lisesi
Fen Lisesi İngilizce 483.0119
Trabzon / Yomra
Trabzon Yomra Fen Lisesi
Fen Lisesi İngilizce 476.6041
Trabzon / Akçaabat
Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi
Fen Lisesi İngilizce 469.4062
Trabzon / Ortahisar
Kanuni Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 458.6475
Trabzon / Ortahisar
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 444.2772
Trabzon / Akçaabat
Akçaabat Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 430.9806
Trabzon / Merkez
Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi
Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce 430.1075
Trabzon / Ortahisar
Gazi Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 418.9584
Trabzon / Ortahisar
88.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 398.8041
Trabzon / Ortahisar
Affan Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 398.6138
Trabzon / Yomra
Yomra Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 384.2092
Trabzon / Çaykara
Çaykara Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 379.5424
Trabzon / Ortahisar
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 379.0990
Trabzon / Akçaabat
AKÇAABAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 371.1375
Trabzon / Beşikdüzü
Beşikdüzü İMKB Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 368.6534
Trabzon / Akçaabat
Akçaabat Yıldızlı Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 362.0121
Trabzon / Ortahisar
Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 354.4081
Trabzon / Maçka
KAYALAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 352.9122
Trabzon / Arsin
ARSİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 351.4478
Trabzon / Araklı
Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 350.2147
Trabzon / Araklı
YILMAZ ÇEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 349.2438
Trabzon / Çarşıbaşı
ÇARŞIBAŞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 347.0857
Trabzon / Tonya
ÖMER NAKKAŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 344.5411
Trabzon / Beşikdüzü
BEŞİKDÜZÜ FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 343.6794
Trabzon / Sürmene
CEVDET CAVİT ŞENKAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 343.1800
Trabzon / Of
Of Solaklı Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 335.8584
Trabzon / Şalpazarı
ŞALPAZARI AYTEN YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 335.2859
Trabzon / Of
TAŞHAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 335.2062
Trabzon / Akçaabat
17 Şubat Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 335.1759
Trabzon / Ortahisar
Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 334.4491
Trabzon / Çaykara
ÇAYKARA ATAKÖY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce 331.6541
Trabzon / Sürmene
Sürmene Hasan Sadri Yetmişbir Anadolu Lis
Anadolu Lisesi İngilizce 325.2060
Trabzon / Ortahisar
Erdoğdu Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 309.8697
Trabzon / Arsin
Arsin Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 309.2927
Trabzon / Beşikdüzü
Beşikdüzü Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 307.9379
Trabzon / Akçaabat
Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi Almanca 306.0454
Trabzon / Of
Of Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 302.2138
Trabzon / Ortahisar
Pelitli Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 300.9847
Trabzon / Maçka
Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 299.6150
Trabzon / Akçaabat
Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 297.4175
Trabzon / Ortahisar
Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 286.5799
Trabzon / Araklı
Araklı Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 282.5613
Trabzon / Sürmene
Sürmene Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 282.2957
Trabzon / Ortahisar
Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 276.6092
Trabzon / Vakfıkebir
Vakfıkebir Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 274.8588
Trabzon / Akçaabat
Dercik Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 274.7383
Trabzon / Tonya
Trabzon Tonya Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 251.4179
Trabzon / Akçaabat
Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 248.1090
Trabzon / Düzköy
Düzköy Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 247.9210
Trabzon / Çarşıbaşı
Çarşıbaşı Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 228.9831
Trabzon / Çaykara
Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 223.9613
Trabzon / Ortahisar
Çağlayan Adnan Menderes Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 216.4901
Trabzon / Araklı
Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 212.0235
Trabzon / Araklı
Hamit Özdağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 204.9936
Trabzon / Beşikdüzü
Beşikdüzü Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 169.7951
Trabzon / Maçka
Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 166.2173
Trabzon / Vakfıkebir
Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 162.0224
Trabzon / Tonya
Tonya Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 161.9454
Trabzon / Şalpazarı
Şalpazarı Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 157.4857
Trabzon / Çarşıbaşı
Çarşıbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 152.5972
Trabzon / Yomra
Yomra Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 151.1762
Trabzon / Vakfıkebir
Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi İngilizce 150.0072
Trabzon / Şalpazarı
Şalpazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 149.7468
Trabzon / Maçka
Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 149.5674
Trabzon / Of
Of Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 140.2334
Trabzon / Sürmene
Sürmene Şehit Muhammet Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 133.1964
Trabzon / Arsin
Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 132.3795
Trabzon / Ortahisar
Soğuksu Anadolu İmam Hatip Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 65.8616