PMYO 2015 başvuruları ne zaman başlıyor YGS LYS baraj puanı kaç!

PMYO 2015  başvuruları ne zaman başlıyor YGS LYS baraj puanı kaç!
PMYO 2015 başvuruları ne zaman başlıyor YGS LYS baraj puanı kaç?PMYO(Polis Meslek Yüksek Okulu) başvuruları ne zaman başlayacak ve YGS LYS taban puanları oldukça merak ediliyor.
 PMYO 2015  başvuruları ne zaman başlıyor YGS LYS baraj puanı kaç?PMYO(Polis Meslek Yüksek Okulu) başvuruları ne zaman başlayacak ve YGS LYS taban puanları oldukça merak ediliyor.

PMYO 2015 yılında yeni alımlar yapacağı bildirildi.Polis olmak isteyen adaylar POMEM için başvurularını yapmaya başladılar.

İşte POMEM için gerekli olan bilgiler ve baraj puanları sayfamızda sizler için yer alıyor. YGS ve POMEM sınavız geçiş işlemleri başladı. Kendi sitesi üzerinden yayınladığı ÖSYS kılavuzuna göre  mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya olacakların, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilmek için adayların 5-19 Ocak tarihleri arasında ÖSYS’ye başvurabilecek. Adaylar, YGS için 50, sınavsız geçiş için 15 lira yatıracak. Kılavuzu ve aday başvuru formunu almak isteyen adaylar ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek.MEB e okul sistemi üzerinde yada ÖSYM de eğitim bilgileri fotoğrafı geçerli olanlar başvurularını internet üzerinden yapabilecekler.

- PMYO VE YGS başvuruları resmi iş günleri ve saatlerinde yapılacak   Başvuru merkezine giderken adayın yanında, eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş aday başvuru formu, üzerinde soğuk damga basılı, güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport olması gerekiyor. Aday İşlemleri Sisteminde engel veya sağlık bilgisi yer almayan ya da engel bilgisi değişen adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu veya Engel Bilgi Formlarının yanlarında olması zorunlu olacak.