LYS başvuru son gün ne zaman!

LYS başvuru son gün ne zaman!
LYS başvuru son gün ne zaman?LYS sınav başvuruları nasıl yapılır, son gün ne zaman, başvuru şartları nelerdir? gibi soruların cevabı haberimizde
  LYS başvuru son gün ne zaman?LYS sınav başvuruları nasıl yapılır, son gün ne zaman, başvuru şartları nelerdir? gibi soruların cevabı haberimizde

LYS Başvuru Tarihleri
LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenlerin, 8-21 Nisan 2015 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

LYS'ler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS'ler de dâhil, ÖSYS Sistemi ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adaylar, başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemelidir.
LYS Başvurular nasıl yapılacak?

LYS başvuruları İnternet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr ) veya herhangi bir Başvuru Merkezinden yapılabilecektir. Başvurusunu bir Başvuru Merkezinden yapan adaylar, 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

LYS'lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler.

LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar; Akbankın ATM, tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Halk Bankası ve Ziraat Bankasının ATM ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türk Ekonomisi Bankasının tüm şubeleri ile İnternet bankacılığı aracılığıyla ve tüm PTT işyerlerinden sınav ücretini yatırabileceklerdir. Adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırabilirler.