8 Haziran Pazartesi okullar tatil mi!Seçim ertesi okullar tatil mi!

8 Haziran Pazartesi okullar tatil mi!Seçim ertesi okullar tatil mi!
8 Haziran Pazartesi okullar tatil mi?Seçim ertesi okullar tatil mi?7 Haziran Seçimlerine az bir süre kala öğrencilerde de seçimin ertesi gün okulların tatil olup olmadığı konusu merak uyandırıyor.
 Seçim sebebi ile 8 Haziran Pazartesi okullar tatil mi?7 Haziran Seçimlerine az bir süre kala öğrencilerde de seçimin ertesi gün okulların tatil olup olmadığı konusu merak uyandırıyor.

7 Haziran Genel seçimler sonrasında Milli Eğitim bakanlığından henüz bir açıklama gelmese de 8 Haziran Pazartesi günü okuların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Öğrencilerin merak ettiği Seçimlerin İlköğretim ve Lise düzeyinde okullarda da yapılmasıyla 8 Haziran Pazartesi günü okulların tatil edileceği beklentisi arttı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı henüz seçimler sonrasında 8 Haziran Pazartesi günü okulların tatil olup olmadığı hakkında bir açıklamada bulunmaması öğrencileride meraklandırırken, yapılan analizler ve edinilen bilgiler neticesinde 7 Haziran Seçimlerinden sonra Okul düzenin toparlana bilmesi için ve oy sayımlarının bitmemesi ihtimali üzerinde durulduğunda Yurt genelinde 8 Haziran Pazartesi günü okulların tatil edilebileceği bekleniliyor.

Üniversiteler Seçim Öncesi ve Sonrası Tatil Edildi

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verildi.

5-9 HAZİRAN'DA DERS YA DA SINAV YOK

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.