2015 TEOG sınav sonuçları için tarih açıklandı! TEOG eokul sorgulama ve sonuçlar!

2015 TEOG sınav sonuçları için tarih açıklandı! TEOG eokul sorgulama ve sonuçlar!
2015 TEOG sınav sonuçları için tarih açıklandı? TEOG eokul sorgulama ve sonuçlar?Milli Eğitim Bakanlığı( MEB )TEOG puanlarını 5 Haziran'da açıklanacağını ve sonuçları açıklandıktan sonra 9 Haziran'a kadar itiraz hakkının olduğunu açıkladı.
 2015 TEOG sınav sonuçları için tarih açıklandı? TEOG eokul sorgulama ve sonuçlar?Milli Eğitim Bakanlığı( MEB )TEOG puanlarını 5 Haziran'da açıklanacağını ve sonuçları açıklandıktan sonra 9 Haziran'a kadar itiraz hakkının olduğunu açıkladı.

MEB tarafından 8. sınıfların liselere geçiş sınavı olarak düzenlenen TEOG sınavı Nisan ayının sonunda yapıldı ve TEOG soru ve cevapları yayınlandı. Şimdi öğrencilerin gözü kulağı TEOG puanlarının açıklanmasında. MEB TEOG puanlarını 5 Haziran'da açıklanacağını ve sonuçları açıklandıktan sonra 9 Haziran'a kadar itiraz hakkının olduğunu açıkladı. TEOG mazaret sınav tarihleri, teog puan türleri, teog sonuçları ve yayınlanan soru-cevaplarla ilgili tüm bilgileri sizler için araştırdık.

itiraz süresinin son günü 9 Haziran

TEOG puanları 5 Haziran’da açıklandıktan sonra adaylar aynı günden itibaren 9 Haziran akşamına kadar sonuçlara itiraz edebilecek. 24 Haziran’da öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) da bakanlık tarafından duyurulacak.

Tercihler Temmuz ayında yapılacak
Taslak kılavuzda, ortaokul müdürlüklerinin, öğrencilerin tercih yapmama nedenlerini e-okul sistemine işlemesi gerektiği de belirtiliyor. Buna göre ‘özel okula devam edecek, askeri lisede öğrenim görecek veya yurtdışındaki öğrenciler’ gibi nedenler e-okul sisteminde yazılacak.

TEOG kapsamında devlet lisesi tercih işlemleri, öğrenci velisi tarafından 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos’ta duyurulacak. Aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecek. 17-21 Ağustos arasında İl veya İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından tercih başvuruları alınacak. Bir liseye yerleşemeyen ya da okulundan memnun olmayanlar, komisyonlar tarafından boş kalan kontenjanlar için il veya ilçe sınırları içinde 5 tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak okullara atanacak. Kesin kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Tek nakil dönemi olacak ve yedek yerleştirme yapılmayacak. Kesin kayıtlar ise 24 Ağustos 2015 tarihinde ilan edilecek.

TEOG Sınavına giren 8. sınıf öğrencilerinin girdiği sınav; iki günde iki oturum şeklinde yapıldı ve sınavda matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden sorular geldi.

Öte yandan, MEB’in eğitim bilişim ağı EBA’da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayımlamaya başlamıştı. Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

EBA NEDİR?

MEB´in eğitim bilişim ağı EBA´da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayımlamaya başlamıştı.

Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

HANGİ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Yarınki oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları gerçekleştirilecek. Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında KKTC ve MEB´e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20´de başlayacak ve aynı anda yapılacak.

Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Dinlenme süresi ise 30´ar dakika olacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55´er dakika, dinlenme süresi ise 15´er dakika verilecek.

Her bir ders sınavı için salonlara 20´şer öğrenci yerleştirilecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturması sağlanacak.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek.

Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak. Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak.

Ortak sınavın ikinci oturumu ise 30 Nisan Perşembe günü yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.


MAZERET SINAVLARI 16-17 MAYIS'TA

Mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.

Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

Tam yapma “olasılığı” azaldı!

Matematikte “olasılık” sorusu ilk günün belirleyicisi!

Bilfen İlköğretim Kurumları bölüm başkanları 2014 – 2015 öğretim yılı 2.dönem TEOG sınavını değerlendirdi. Türkçede paragraf sorularının eleyici nitelikte olduğunu belirten eğitimciler, sıralamayı belirleyecek olan dersin Matematik olduğunu ve “olasılık” sorusunun eleyici olarak sınava damga vurduğunu belirttiler. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde, ayet ve hadis ağırlıklı yorum sorularının da zorlayıcı olduğunun altını çizdiler.

Türkçede yine “anlam” yine “anlam”!

Bilfen İlköğretim Kurumları Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs Demirdağ:

Türkçe sınavı kazanımların tamamını içeren ve beklenen düzeyde sorulardan oluşmuştur. Dil bilgisi soruları rahat çözülebilecek nitelikte ve oldukça netti. Anlam bilgisi soruları içerisinde özellikle paragraf soruları öğrencileri zorladı. Anlam bilgisi sorularının soru kökleri ve seçeneklerdeki ifadelerin dikkatlice incelenmesi gereken çeldirici ifadeler içerdiği görüldü. Türkçe sınavında önceki yıllarda olduğu gibi muhakeme yapabilen öğrencilerin farkı ortaya çıkacaktır.

Sınavı Matematik belirleyecek!

Bilfen İlköğretim Kurumları Matematik Bölüm Başkanı Ali Keskin:

Soru dağılımlarında ön gördüğümüz gibi matematik ve geometri soruları eşit sayıdaydı. Sınava genel olarak bakıldığında soruların kazanımlara uygun olduğu ve herhangi bir hata içermediği görüldü. Görseli yorumlama gücü iyi olan çocuklar öne çıkacaktır. Matematikte “olasılık” sorusu eleyici olacaktır. Soruların zorluk seviyesi sebebiyle pek çok öğrenci cevaplarını kontrol etme fırsatı bulamazken zaman yönetimini doğru yapabilen öğrenciler farklarını burada ortaya koyacaklar.

Ayet ve hadis ağırlıklı yorum soruları zorladı

Bilfen İlköğretim Kurumları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Numan Erdem:

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları beklentilerimiz doğrultusunda nitelikli ve kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştı. Zekât-Hac-Kurban ünitesinden 6, Hz. Muhammed’in Erdemli Davranışları ünitesinden 5, Kur’an’da Akıl ve Bilgi ünitesinden 3, İslâm Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar ünitesinden 5, Dinler ve Evrensel Öğütleri ünitesinden 1 soru soruldu. Sınav, ayet ve hadis sorularının ağırlıkta olduğu bir sınavdı ve yorum soruları olduğu için zorlayıcıydı. Ünitelerdeki konuları genel hatlarıyla öğrenen, bilgiyi doğru kullanmayı bilen öğrencilerin başarılı olabilecekleri bir sınavdı.