The Simpsonlar artık şaşırtıyor! Savaş tahmini tüm dünyayı kasıp kavurdu: Bilmedikleri bir o kalmıştı!

The Simpsonlar artık şaşırtıyor! Savaş tahmini tüm dünyayı kasıp kavurdu: Bilmedikleri bir o kalmıştı!
Amerikalı gazeteci, yıllar önce çekilen bölümlerde önemli dünya olaylarına atıfta bulunarak, popüler animasyon dizisi The Simpsons'ın son tahmininden bahsetti.

Mayıs ayında Sırplar, Kosova'nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu şehirlerden gelen etnik Arnavut cumhurbaşkanlarının girişine izin vermediler. Polis, belediye binalarının önünde toplanmış olan kalabalığı dağıtabilmek adına göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olaylar tırmanırken, Sırp protestocular ile polis ile ATO askerleri arasındaki çatışmalarda 25 barış gücünün yaralandığı bildirildi.

NATO saldırıları "kabul edilemez" olarak nitelendirerek kınarken Arnavut belediye başkanları göreve başladılar ve bölgede huzursuzluğun daha da artmasına neden oldular. Zvecan'da hükümet binasını ele geçirmeye çalışan protestocular göz yaşartıcı gaz ile sonik bombalarla durduruldu. NATO birlikleri iki belediye binasının çevresine bir güvenlik duvarı kurdu.

TÜRK KOMANDOSU KOSOVA'DA

The Simpsonlar artık şaşırtıyor! Savaş tahmini tüm dünyayı kasıp kavurdu

NATO'dan yapılan açıklamada yaralılar arasında İtalyan ve Macar askerlerinin de olduğu, 3 askerin durumunun kritik olduğu belirtildi. Saldırılara ilişkin 5 kişi tutuklanırken Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, yaptığı bir açıklamada 50'den fazla Sırp'ın hastaneye kaldırılması gerektiğini söyledi. Artan gerilimle karşı karşıya kalan NATO tarafından bölgeye bir tabur Türk komandoları gönderildi. Protestocular, Sırp bayrağının şehir binalarından indirilmesi ve yerine Kosova bayrağı konulmasını protesto ediyor. Nisan ayında Sırplar bölgedeki yerel seçimleri boykot etti ve Arnavut adaylar, katılımın %4'ün altında olduğu bir seçimde yerel meclis kontrolünü ele geçirdi. Kosova'nın Belgrad hükümeti tarafından desteklenen Sırp partilerinden Sırplar Listesi'nin başkan yardımcısı Igor Simiç, "Bu sahte belediye başkanlarının sırf 50 oy kazandılar diye buraya gelmelerine izin vermeyin." dedi.

18 YIL ÖNCESİNDEN TAHMİN ETTİLER

The Simpsonlar artık şaşırtıyor! Savaş tahmini tüm dünyayı kasıp kavurdu

Dünyayı sarsan olayları önceden bilen Simpsonlar, sonunda Titanik'in enkazına dalarken patlayan denizaltı Oceangate'i tahmin etti. Söz konusu gelişme sırasında ünlü milyarderler ve şirket CEO'su yaşamını yitirdi.

Amerikalı gazeteci Natalie Morris, Simpsonlar'ın sonbaharda tahmin ettiği mücadelenin bir bölümünü paylaştı. Gazeteci Natalie Morris, "Kosova, Simpsonlar'da 2023 sonbaharında Kosova ile Sırbistan arasında savaş çıkacağını öngören o sahneyi gördünüz mü? Kulağa uğursuz geliyor." dedi.

OPPENHEIMER AYNI BÖLÜMDE

Morris, Simpsonlar dizisinin o sahnesinde 2005 yılında vizyona giren 'Home Away From Homer' bölümünden olduğunu söyledi. Aynı bölümde sadece Kosova-Sırp gerilimi değil, aynı zamanda çekilecek olan "Oppenheimer" filmi de işleniyor.