Simpsonların kehaneti bu kez korkuttu! Listede Türkiye'de var: O bölümü izleyenler şaşıp kaldı

Simpsonların kehaneti bu kez korkuttu! Listede Türkiye'de var: O bölümü izleyenler şaşıp kaldı
The Simpsons'tan dünyayı endişeye sürükleyen yeni bir kehanet.. Bu kehanet Türkiye'yi bile etkiledi...

Amerika'nın en uzun soluklu televizyon dizisi The Simpsons, tüm dünyayı etkileyecek çok önemli bir olayı yıllar önce öngördüğü söylenen yeni bir kehaneti ortaya çıkardı.

"Kosova-Sırp Savaşı Yaklaşıyor"

Simpsonların kehaneti

ABD'li bir gazeteci olan Natalie Morris, ahber köşesinde karikatürün 2023 sonbaharında Kosova-Sırp savaşını öngördüğünü öne sürdü. Morris, Kosova, The Simpsons'ta Kosova ile Sırbistan arasında 2023 yılının sonbahar aylarında bir savaş çıkacağını öngören sahneyi hatırlatarak bunun çok fazla uğursuz olduğunu ifade etti.

"2005 yılında yayınlandı"

Ancak Morris bu kehaneti Simpsonlar'ın "Home Away From Homer" bölümünde gördüğünü dile getiriken bölüm 2005 yılında TV'de yayınlandığı anlaşıldı.

"Yıl 2023 ve Oppenheimer vizyonda.."

Simpsonların kehaneti

Morris, sahnedeki bir başka ilginç ayrıntıya dikkat çekerek, aynı bölümün içinde Simpsonlar'ın Oppenheimer filminin oynadığı sinema salonuna gittiğini aktardı. Şimdilerde ise Oppenheimer sinemalarda gösterime çıkmıştır.

"Bir Titan denizaltı olayı da var.."

Bu arada The Simpsons'ın 16 Haziran'da Titan denizaltı felaketini tahmin ettiği söyleniyor. Bu trajik durum dünya çapında milyonları şok ederken, akıllara 1989'da başlayan The Simpsons dizisinden bir bölüm geldi.

Simpsonların kehaneti

Bazı Simpsons hayranları, devin 2006'daki bir bölümde ortadan kaybolmasına ürkütücü bir şekilde benzeyen bir hikayeyi hatırladılar. Yukarıdaki bölümde, ailenin reisi Homer Simpson, yaratıcısı olduğuna inandığı Mason Fairbanks'ın macerasına atılıyor. Fairbanks, Homer'a biner ve ona harap olmuş "Piso Mohad" ın kayıp zümrüt hazinesinden bahseder. Mason ile Homerh azineyi bulabilmek adına bireysel denizaltılarla derin denize gitmeye karar verirler. Ancak ikilinin ayrılmasıyla işler karışır.

Homer mercanların arasında sıkışıp kalır ve damarlarındaki oksijen eksikliği nedeniyle bilincini kaybetmeye başlar. Üç gün sonra, Simpson babası nihayet hastanede uyandı ve çileden kurtuldu.

Öte yandan Simpsonlar'ın Donald Trump'ın ABD'ye başkan olacağını önceden bildiği ve koronavirüs pandemisinden haberdar olduğu iddia ediliyor.

Simpsonların kehaneti