İzmir'de yaşayanlara kötü haber! 1 Ağustos'tan sonra yüzde 43,48 oranında zamlı ödenecek

İzmir'de yaşayanlara kötü haber! 1 Ağustos'tan sonra yüzde 43,48 oranında zamlı ödenecek
Son zamanlarda ardı ardına yapılan zamlar sonrası bir zam haberi de her gün her alanda kullanılan suya geldi. İşte detaylar...

Ülke olarak yaşadığımız zorlu süreçlerin ardından ardı arkası kesilmeyen zalar vatandaşı çileden çıkartacak duruma geldi. en yeni zam haberi o şehirde suya yapıldı. Detaylar haberimizde...

banka

1 AĞUSTOSTAN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE YÜZDE 43,48 ORANINDA ZAM YAPILDI!

İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, İZSU'nun zam kararına yüzde 43,48 tepki gösterdi. Çubuk, İzmir'in su sorununun Efemçukur altın madeninden kaynaklanan kirlilikten kaynaklandığını söyledi.

İzmir Başbakan Yardımcısı Burcugül Çubuk, İZSU Müdürlüğü'nün 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere zam miktarını yüzde 43,48 oranında artırma kararına sert tepki gösterdi. Çubuk, Efemçukur altın madeninin çevreyi kirletmesine işaret ederek, İzmir halkının Türkiye'nin en pahalı suyunu tükettiğini söyledi.

İZMİR’İN SU SORUNU EFEMÇUKURU’NDAN KAYNAKLANIYOR

Çubuk yaptığı açıklamada, İzmir'in olağanüstü genel kurul çağrısı kararının İzmir halkına büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Çubuk, "İzmirlilerin uzaklardaki barajlardan getirilen sulara fahiş bedeller ödemeye mahkûm ediliyor: Ancak efemçukur altın madeni, İzmir'in doğasını ağır metallerle kirletmeye ve İzmirlilerin suya erişimini engellemeye devam ediyor. Bu kiralamaya dayalı yatırım politikasını kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çubuk, Efemçukur altın madeninin hem mevcut hem de yapımı planlanan barajları etkileyeceğini vurgulayarak, İzmir'in su sorununu önemli ölçüde çözecek olan Çamlı barajının yapılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı. "İzmir'in su sorunu Efemçukur'dan kaynaklanıyor. Bu maden kapatılmalı ve bölgeye verilen zarar tazmin edilmelidir, aksi takdirde İzmir halkı daha fazla yerinden edilme ve kirlilikle karşı karşıya kalacak" dedi.