Dereceler Afrika'dan değil Türkiye'den! Ağustos'un o gününe kadar cayır cayır yanacağız

Dereceler Afrika'dan değil Türkiye'den! Ağustos'un o gününe kadar cayır cayır yanacağız
Bu yıl tüm dünyayı kasıp kavuran Afrika sıcakları artık ülkemizde de kendini gösterdi. Yaz sürerken, yükselen sıcaklıklar ülke genelinde etkisini gösteriyor ve insanlar için cehennem sıcağı olarak da bilinen El Nino sıcaklarının etkisini nereler de göstereceği araştırılıyor. Meteorolojik uyarılara göre sıcaklıkların kavurucu olması bekleniyor. İşte detaylar haberimizde…

Vatandaş El Nino sıcak hava dalgasının ne zaman başlayacağını ve ne kadar süreceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji yaz aylarında yüksek sıcaklıklar nedeniyle vatandaşları güneş konusunda uyarıyor. Detaylar haberimizde…

banka

AFRİKA SICAKLARI TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPTI: 20 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK!

Yurt genelinde sıcaklıkların etkisiyle karşı karşıya kalan 15. Bölge Meteoroloji Müdürlüğü, anormal sıcaklıkların iki gün önce ülkemize giren Afrika sıcaklarından kaynaklandığını açıkladı.

Ülkemiz'de son haftalarda hava değerleri gittikçe artmaya başladı. 15'inci İl Meteoroloji Müdürlüğü sıcaklık konusunda vatandaşları uyardı ancak etkileri Diyarbakır'da da hissedildi. Mevsim normallerine yaklaşan sıcaklıklar geçen pazartesi gününden itibaren ülke genelinde yükselişe geçti.

"20 AĞUSTOS'A KADAR DEVAM EDECEK"

Diyarbakır 15. Bölge Meteoroloji Dairesi Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Ekip Başkanı Mustafa Ayzit, Afrika'da son günlerde yaşanan sıcakların kentte mevsim normallerinin 4 derece üzerinde seyrettiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Şu anda ülkemizde bilinen sıcaklıklar genel olarak yükselmeye başladı. Artan sıcaklıkların etkilerini bölgemizde de hissetmeye başladık. Diyarbakır'da sıcaklıklar son iki gündür 42-43 derece civarında seyrediyor. Son birkaç gündür sıcaklıklar mevsim normalleri aralığında seyrediyor ancak son birkaç gündür mevsim normallerinin 4 derece üzerinde olduğunu görebiliyoruz. Bölge genelinde sıcaklıkların 20 Ağustos'a kadar devam etmesi muhtemel. Diyarbakır'da zat" ifadelerini kullandı.

"13.00 İLE 16.00 ARASINDA DIŞARI ÇIKILMAMALI"

Afrika'daki sıcakların Güneydoğu Anadolu bölgesini de etkilediğini ifade eden Ayzit, şu uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlarımıza özellikle sıcak havalarda 13.00-16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu uyarı özellikle kronik hastalığı olanlar için önemlidir. İki gün önce de ülkemizin batı kesiminde bu sıcaklığın kendini göstermeye başladığı gözlemlendi. Afrika sıcaklarının etkilerini bölgemizde de hissettik. Taslak tahminimiz, bölgedeki sıcaklığın 7 gün içinde 42°C ile 44°C arasında değişeceğini varsaymaktadır.” Dedi.

EN YÜKSEK SICAKLIKLARIN GÖRÜLDÜĞÜ İLÇELER!

Ayzit, bölgesel olarak artış yaşayan hava sıcaklığının Şırnak'ta gözlemlendiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Biz bölgesel olarak en yüksek sıcaklığı gözlemlediğimiz ilçeler var. Bu ilçeler özellikle Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleridir. Daha sonra Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Ceylanpınar ilçesi gibi il ve ilçelerimizde yüksek sıcaklıklar gözlemledik. Demin de değindiğim gibi yüksek sıcaklıklar bölgemizde 15 Temmuz ile 20 Ağustos arası değişir. Muhtemelen en yüksek sıcaklığı Silopi ve Cizre’de ölçtük. Bu rakam da maksimum 48 derece oldu. Ama bölgede normal olarak 40 ile 43 derece bandında seyir olacağını tahmin ediyoruz.” Dedi