Başörtüsü İle Uyumlu Tesettürlü Giysiler

Başörtüsü İle Uyumlu Tesettürlü Giysiler
Tesettür, örtünme anlamındadır. Eller, yüz ve ayaklar hariç bütün vücudun, hatlar belli olmadan örtünmesi, tesettürlü giyim anlamındadır. Osmanlıda peçe giyilmesi, İslami kurallardan dolayı idi. Transparan giysiler, mini etekler, yırtık kotlar, dar kotlar, dar ve göğüsleri açık bluzlar, tesettürlü elbise değildir.
Tesettür, örtünme anlamındadır. Eller, yüz ve ayaklar hariç bütün vücudun, hatlar belli olmadan örtünmesi, tesettürlü giyim anlamındadır. Osmanlıda peçe giyilmesi, İslami kurallardan dolayı idi. Transparan giysiler, mini etekler, yırtık kotlar, dar kotlar, dar ve göğüsleri açık bluzlar, tesettürlü elbise değildir. Tesettürlü elbiseler, uzun ve dar olmayan etekler, göğsü kapanabilen bluzlar, feraceler, abiyeler, gibi birçok model, tesettürlü elbisedir. Kurtuluş Savaşı kahramanı Nene Hatun'un çarşafını da unutmamak gerekir.
 
BAŞÖRTÜSÜ İLE TESETTÜRLÜ GİYİM BİR BÜTÜNLÜK OLUŞTURMAKTADIR
 
Sadece başörtüsü tesettürlü giyim için yetmez. Tesettürlü giyinmek için, başörtüsü altına uzun elbise modelleri giyilmelidir. Tesettüre uygun ferace, kap, kaban, abiye gibi birçok giyim çeşitleri de giyilebilir. Başörtüsünün altına tesettürsüz elbiselerin giyilmesi tesettürün özüne aykırıdır. Bu nedenle, tesettürlü giyinmek isteyenler, başörtüsünün altına uzun etek ya da uzun elbise çeşitleri giymelidir. Aradığınız tesettür elbise çeşitlerini de rahatlıkla temin edebilmektesiniz.
 
TESETTÜRLÜ ELBİSELER İÇİN BİRÇOK MODEL ÜRETİLMEKTEDİR
 
Tesettürlü elbiseler, kışlık ve yazlık üretilebilmektedir. İç mekân ve dış mekân için tesettürlü elbise modelleri ile herkese göre tesettür modeli çıkarılmaktadır. Piyasada aradığınız tesettür elbise modelleri çeşitlerini, internet sayfalarından ve mağazalardan temin edebilirsiniz. Tesettürü başörtüsünden ibaret saymak yanlıştır. Bütün vücudun, el, ayak ve yüz hariç örtünmesi gerekir. Vücut hatlarının belli edilmesi, transparan özellikte giysilerle başörtü takılması, tesettür değildir.
 
Bu nedenle, bütün tesettür çeşitleri ile bir takım yaparak giymelisiniz. Bütün tesettür çeşitleri, diğer çeşitlerle uyumlu bir şekilde üretilmektedir. Kadınların iç ve dış mekânlar için özel tasarlanmış tesettür elbiseleri vardır. Dışarı için kap, kaban ve pardösü gibi çeşitler varken, iç mekân için de etek, bluz, abiye, ferace ve diğer tesettürlü elbise çeşitleri üretilmektedir. Başörtüsünü Avrupa tarzı ve transparan olan elbiselerle giyemeyiz. Tesettürlü olmasını istiyorsak, uzun elbise modellerini giymeliyiz.
 
Bütün tesettürlü elbise çeşitlerini araştırarak, en uygun başörtüsü çeşitlerini beraberinde giymek daha doğru olacaktır. Uzun elbise çeşitleri, kaplar, kabanlar ve daha birçok seçenekler, tesettürlü giysi modelleri içerisindedir. Avrupa modellerinin temelinde çıplaklık, tesettürlü elbiselerin temelinde ise örtünme bulunmaktadır. Günümüz teknolojisi ile üretilen bin bir çeşit tesettürlü elbise çeşitleri, tesettür severleri beklemektedir. Ayrıntılı bilgi ve sipariş vermek için adresini inceleyebilirsiniz.