Hymenoplasti Tedavileri Nasıl Yapılır

Hymenoplasti Tedavileri Nasıl Yapılır
Çeşitli nedenlere bağlı olarak kızlık zarı dikimi yapmak mümkündür ve cerrahi müdahale gerektiren bir durumdur.
 Hymenoplasti Tedavileri Nasıl Yapılır

Çeşitli nedenlere bağlı olarak kızlık zarı dikimi yapmak mümkündür ve cerrahi müdahale gerektiren bir durumdur. Bölgedeki dokuların tedaviye vereceği tepkiye göre başarı sağlanır ya da sağlanmaz. Amaç genel olarak bu zarı eski anatomik yapısına tekrar dönüştürmektir. Bu operasyonu yapmak için özellikle belirlenmiş gerekçe söz konusu değildir. Talep doğrultusunda doktorun vereceği uygundur kararına göre hareket edilir.

Kızlık Zarı Dikiminde İyileşme Süresi

Yırtığın oluştuğu zaman ne kadar eski tarihe dayanırsa o kadar geç iyileşme gözlemlenir. Yakın zamanda oluşmuş yırtıklar daha erken ve hızlı bir şekilde iyileşir. Kızlık zarı dikimi İki şekilde yapılmaktadır. Geçici süreli yani evlenmeden 2 gün önce yapılan işlem ve ya kalıcı yöntem. İlkinde zarın yırtılan kısmı birbirine dikilir ve ilişki esnasında tekrar kanama olması sağlanır. Diğer yöntemde ise vajinanın alt duvarından kaldırılan parça ile zar tekrar yapılandırılır.

Kızlık Zarı Hangi Koşullarda Dikilir?

Genel anestezi ya da bölgesel anestezi altında yapılabilmektedir. Çok fazla ağrı veya rahatsızlık vermeyen bir işlemdir. Geçici süreli dikimde süre ortalama 15 dakika kadardır. Bu süre sonunda kızlık zarı dikimi gerçekleşmiş olur. Kızlık zarını kalıcı yöntemle diktirmek için gerekli ameliyat süresi 30 dakika kadardır.

Kızlık Zarı Hangi Doktorların Uzmanlık Alanıdır?

Kadın doğum uzmanları tarafından uygun muayenehane ya da hastane ortamında kızlık zarı dikimi yapılabilir. İşlemden sonraki ilk hafta kişi kendisine verilen ilaçları muhakkak düzenli kullanmalı ve pansumanı aksatmamalıdır.

Kızlık Zarı Dikimi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kişi mümkün olduğunca bacaklarını aşırı açmasını gerektiren hareketleri yapmamalı ve denizden, havuzdan uzak kalmalıdır. Spora biraz ara vermesi gerekecektir. Bir hafta sonunda yapılan muayene sonrasında verilen karara göre problem var mı yok mu tespit edilir bu doğrultuda karar verilir.