Tükürüğünüzün rengi o hastalığın habercisi olabilir! Görür görmez hastaneye gidin

Tükürüğünüzün rengi o hastalığın habercisi olabilir! Görür görmez hastaneye gidin
Tükürük pembeleşmesi, diş eti hastalıklarının erken bir habercisi olabilir. Uzmanlar, tükürük pembeleşmesinin diş etlerindeki iltihabın işareti olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, düzenli diş hekimi kontrolleri ve diş eti sağlığına dikkat etmek önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, diş eti hastalıklarının ilerlemesini önlemeye yardımcı olabilir.

Ensonhaber'de yer alan habere göre, uzmanlar diş eti sorunlarının tedavi edilmediği zaman daha ciddi hastalıklara davetiye çıkarabileceğini vurguluyor.

Texas A&M Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodonti Bölüm Başkanı Deborah Foyle, diş eti iltihabının dişleri tahriş eden ürünler salgılayan dişlerdeki bakterilerden kaynaklandığını belirtiyor.
diş

Diş eti iltihabının ağrıya neden olmadığı için genellikle fark edilemediğini ve bu nedenle diş eti iltihabı olan kişilerin kanama veya başka semptomlar yaşamayabileceğini belirten uzmanlar, "Diş etlerim hiç kanamıyor, bir şey olmaz" düşüncesinin yanıltıcı olduğunu vurguluyor.

Diş eti hastalıkları, diş çürükleri kadar ciddi bir sorundur ve diş kaybına neden olabilir. Erken dönemde tedavi edilmeyen diş eti sorunları, diş kaybına yol açabilir. Bu nedenle, diş eti sağlığındaki her türlü rahatsızlığın önemsenmesi ve gereken tedaviye mümkün olan en erken aşamada başlanması önemlidir.