9 Adımda Göbek Yağlarına Son!

9 Adımda Göbek Yağlarına Son!
Göbek yağlanması birçok insanın problemi. Kurtulması zor olarak bilinen bu problemden 9 adımla sonsuza kadar kurtulmak mümkün. Nasıl mı?

iste-gobeklenmenin-nedenleri-ve-gobek-eritmenin-yollari-7.jpg

1. SABAH STRES YAPMAMAYA ÇALIŞIN

Sabah aceleyle işe veya okula gitmeye çalıştığınızda vücudunuzda stresten sorumlu olan kortizol hormonu yükselir. Araştırmalar stres nedeniyle kilo alımının artabileceğini gösteriyor. Bu nedenle sabahları rutininizi daha sakin bir şekilde uygulamaya çalışın.

evde-ve-ofiste-yapabileceginiz-egzersiz-hareketleri-5884-1.jpg

2. KÜÇÜK EGZERSİZLER

Ezgersiz kilo vermenin en iyi yollarından birisi. Sabahları vakit bulduğunuz zaman enerjiniz yüksekken karın antremanı yapmak göbek yağınızın azalmasına yardımcı olabilir.

proteinkahvalti-min.jpg

3. PROTEİN AĞIRLIKLI KAHVALTI

Protein tüketmek daha karın bölgesinde yağ oluşmasını engelliyor. Kahvaltı ederken yumurta, peynir gibi ürünlerle beraber lif içeren gıdalar tüketmek göbek yağını yakmada olumlu bir etkiye sahip.

shutterstock-152892239.jpg

4. MEYVE SUYU YERİNE SU İÇİN

Kahvaltı da meyve suyu yerine su içmeye çalışın. Meyve suyunun içerisinde fruktoz doludur ve günlük tüketimi göbek yağına neden olabilir. Şekerli gıdaların tüketimi karaciğer yağlanmasına da neden oluyor.

415.jpg

5. YEŞİL ÇAY

Sabahları yeşil çay içmeyi alışkanlık edinin. Güne kahveyle başlamak yerine yeşil çay içmek karın bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur.

iste-gobeklenmenin-nedenleri-ve-gobek-eritmenin-yollari-6.jpg

6. ÖĞLE YEMEĞİNDE KALORİ KONTROLÜ

Öğle yemeğinizi mümkünse önceden kendiniz hazırlayarak kalori kontrolü yapabilirsiniz. Dışarıda yemek yediğiniz zamanda kalori açığınıza dikkat ederek beslenmek göbek bölgesinde yağlanmayı azaltır.

663401-1742461247.jpg

7. UZUN UYUMAK

Geceleri az uyumak kilo alımına yol açabilir. Uykuyu verimli almak dengeli beslenme kadar önemlidir.

wsi-imageoptim-wsi-imageoptim-10-bin-adim-mi-yoksa-1-saat-bisiklet-mi-1024x576-1-1024x576.jpg

8. İŞ YERİNİZE YÜRÜYEREK VEYA BİSİKLETLE GİDİN

Kardiyo karın yağını yakmakta oldukça faydalıdır. Spora vaktiniz olmadığı zamanlarda işten dönerken veya işe giderken yürümek ya da bisiklete binmek yağ yakımına yardımcı olur.

1-smiling-young-woman-doing-sit-ups-exercise-with-le-2021-09-03-14-20-00-utc.jpg

9. KARIN EGZERSİZLERİ

Karın bölgenizdeki yağları yakmak için karın kaslarınızdaki her bölgeyi çalıştırmayı deneyin. Yeni karın egzersizleri deneyerek yağ yakımını hızlandırın.