'Banker Bilo' filmi gerçek oldu!

'Banker Bilo' filmi gerçek oldu!
Türkiye'ye kaçak yollarla giren 10'u Iraklı 43'ü Suriyeli mülteci, Ankara'ya götürülmek üzere kişi başı bin dolar verdikleri şahıslar tarafından kandırılarak Adana'nın Ceyhan ilçesine bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi Adana Büyükşehir Belediyesine ait otogarda meydana geldi. İddiaya göre, Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yapan 10 Iraklı ve 43 Suriyeli mülteci, Ankara'ya gitmek isteyince insan tacirleri ile kişi başı bin dolar karşılığında anlaşıp otobüslerle yola çıktı. Ancak şahıslar, Adana'nın Ceyhan ilçesine geldikleri sırada mültecileri otobüslerden indirip "Buradan bir saat sonra Ankara, siz buradan sonrasını kendi imkanınızla gidin" diyerek çocuk, kadın, yaşlı 53 mülteciyi bırakıp kayıplara karıştı. Ne yapacaklarını bilemeyen göçmenler daha sonra, bulundukları yerden minibüslere binerek Ankara sandıkları, Adana'ya geldi. Ellerinde valizler, kucaklarında çocukları ile otogarda etrafa bakan yabancıları görenler polisi aradı. Otogara gelen polis, göçmenleri polis noktasına getirdi. Tercüman eşliğinde ifadeleri alınan yabancılar, "Ülkemizdeki olumsuz şartlardan kaçarak, kendimize yeni bir hayat kurmak istedik. Kişi başı bin dolar para verdiğimiz insanların bizi Ankara'ya götüreceğini sandık. Yolun ortasında bizi bırakıp kaçtılar" dedi. 

Daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü polisleri, otogara Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs istedi. Polisler, yabancı uyruklu kişilerin tek tek fotoğrafını çekip, kayıt altına altı. Otobüse bindirilen toplam 53 kişi işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi'ne götürüldü. Bu durum ise baş rollerini Şener Şen ve İlyas Salman'ın oynadığı "Banker Bilo" filmini hatırlattı.