Unutulmayacak Bir Tatilin Adresi: Ölüdeniz

Unutulmayacak Bir Tatilin Adresi: Ölüdeniz
Birçok farklı yönüyle eşsiz olan Ölüdeniz, Fethiye’nin içinde küçük bir tatil cenneti olması ile de biliniyor. 2006 yılında tüm dünyada yapılan bir oylamada “dünyanın en güzel kumsalı” unvanına layık görülen Ölüdeniz, gerçekten de bu unvana yaraşır bir tatil beldesi.

Birçok farklı yönüyle eşsiz olan Ölüdeniz, Fethiye’nin içinde küçük bir tatil cenneti olması ile de biliniyor. 2006 yılında tüm dünyada yapılan bir oylamada “dünyanın en güzel kumsalı” unvanına layık görülen Ölüdeniz, gerçekten de bu unvana yaraşır bir tatil beldesi. Bu tatil beldesine her geldiklerinde tekrar tekrar büyülenen Avrupalı turistlerin Ölüdeniz’e verdiği isim ise Mavi Lagün. Aynı zamanda deniz kulağı olarak da bilinen lagün yapısının Türkiye’de en dikkat çeken örneklerinden biri Ölüdeniz. Ölüdeniz’in misafirlerine sunduğu fırsatlar türlü türlü. Kendini serin denizlere atma hayali kurarak arabasından inen misafirlerine sahillerini açıyor. Geçmişten gelen yoğun Likya kültürüyle tarih severleri büyülüyor. Bir yandan da eğlence ve adrenalin peşinde olan misafirlerine fırsat üzerine fırsat sunuyor. Ölüdeniz’de unutulmayacak bir tatil geçirmeniz için yapabileceklerinizden şöyle bahsedebiliriz;

  1. Ölüdeniz’in Bembeyaz Kumları Ve Masmavi Denizi

Dünyanın en güzel kumsalı ödülünü almış bir tatil beldesi olan Ölüdeniz, denizi ve kumu ile özellikle ilk defa gelen misafirlerinin nefeslerini kesiyor. İnce çakıl ve kum karışımı olan beyaz kumsalları ve az tuzlu, içini cam gibi görebildiğiniz turkuaz suları birleşip kimsenin doyamadığı bu eşsiz sahil kasabasını oluşturuyor. Ölüdeniz adını dışarda esen fırtınalara bakmaksızın hep sakin kalmasından alıyor. Ancak üstten durgun görünürken altındaki kaynak sularının akıntısı, gel-git ve tuz farkının yarattığı su dolaşımı sayesinde Ölüdeniz tertemiz. Fethiye’ye sadece 12 kilometre uzaklıkta olması ve Dalaman Havalimanına yakınlığı ve otel seçenekleri sayesinde uzun bir yol çekmeden kendinizi hızlıca denize atabilirsiniz. Beldenin çevresindeki ormanlar da deniz ve kumsal keyfini iyice arttırarak Ölüdeniz’de unutulmayacak bir tatil yapmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunuyor.

  1. Işık Ve Güneş Diyarı Ölüdeniz’in Tarihi Güzellikleri

Ege ve Akdeniz şeridinin neredeyse tamamı gibi Ölüdeniz bölgesi de tarihi zenginlikleri ile gelenleri büyülüyor. Orta Çağ’da “uzak diyar” olarak bilinen Ölüdeniz’in diğer bir ünlü adı ise “ışık ve güneş diyarı”. Ölüdeniz’in en bilinen plajı olan Belcekız, duyanları ağlatan efsanesi ile Ölüdeniz’in tarihi dokusuna güzel bir dokunuş katıyor. Efsaneye göre Ölüdeniz’in yakınlarında yaşayan Belcekız, koydan içme suyu almaya gelen genç bir denizciye aşık oluyor. Aşkına karşılık buluyor ve yakışıklı denizci her karaya ayak bastığında görüşüyorlar. Ama fırtınalı bir gecede, Ölüdeniz’in sakinliğine inanmayan babası yüzünden genç denizci fırtınanın içinde kayboluyor. Böylece kumsal Belcekız adını alırken, genç denizcinin hayatını kaybettiği deniz de Ölüdeniz adını alıyor. yardımıyla tatilinizi kolaylaştırırken bir yandan Belcekız ve genç denizcinin trajik aşk hikayesini dinleyebilirsiniz.

  1. Macera Peşinde Olanlar İçin Etkinlik Seçenekleri

Ölüdeniz, adeta özel olarak yamaç paraşütü için yaratılmış bir belde olması ile birçok macera severin dikkatini çekiyor. Babadağ’dan paraşütünüzle yarım saat boyunca süzülerek Ölüdeniz’in çam ağaçlarının, beyaz kumlarının ve turkuaz denizinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yamaç paraşütü saatinizi gün doğumuna ya gün batımına denk getirerek Belcekız’ın genç denizciyi beklediği anlardaki manzarayı aynı şekilde deneyimleyebilirsiniz. Ölüdeniz’in misafirlerine sunduğu diğer bir adrenalin dolu seçenek ise rafting. Dalaman Çayı boyunca buz gibi sularla ferahlayabileceğiniz unutulmaz bir deneyim yaşamak oldukça kolay. Dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu’nda trekking turlarına katılabilirsiniz. Türkiye’nin çok az tatil beldesinde bulabileceğiniz bir fırsat olan jip safari turlarına katılıp, heyecanın doruklarına çıkabilirsiniz. Belcekız’da su altı dalışı yaparak denizi keşfedebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak mutlaka gezilmesi gereken Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası’na uğrayıp tatilinizi rahatlıkla unutulmaz kılabilirsiniz. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan Ölüdeniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.