Masterchef’te Yapılan Çiporta Tarifi Nasıl?

Masterchef’te Yapılan Çiporta Tarifi Nasıl?
Masterchef, zaman zaman farklı tariflerle izleyenlerin ilgisini kazanmayı başarıyor.

Bu kapsamda çiporta da akşamları yayınlanan bu yarışma içerisinde oyunculara yaptırılmıştı. Birçok kişinin beğendiği tarif ile birlikte meraklar giderek arttı. Peki çiporta tarifi nedir nasıl yapılır?

Elbette tarifin kolay olduğu gibi zor olan da birçok yönü vardır. Bu anlamda hazırlanışından püf noktalarına kadar tüm detayların tek tek bilinmesi önemli oluyor. Bunun için de dikkatli bir şekilde adımları takip etmek gerekir. Akşam yemeklerinde sevilerek tüketilecek bir lezzet olan çiporta TV8’de yayınlanan Masterchef yarışmasını izleyenlerin ilgi odağı oldu. Bu kapsamda tadına doyum olmayacak bu yemeğin nasıl yapıldığı ile ilgili google aramaları da bir hayli artmış durumda. Bunlar için dikkatli bir şekilde takip etmek ve hazırlanışı hakkında bilgi almak gerekiyor.

Çiporta Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

1 tutam semiz otu

1 tutam dere otu

1 tutam maydanoz

1 tutam arap saçı

1 tutam ebegümeci

1 tutam gelincik

1 tutam kaz ayağı

1 tutam radika

1 tutam yaban pırasası

1 tutam taze soğan

1 tutam sirken otu

1 adet girit kabağı

2 adet taze patates

1 adet kuru soğan

3 adet sivri biber

6 adet domates

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı zeytinyağı

Çiporta yapabilmek için bu malzemelere sahip olmak gerekiyor. Bu malzemelere sahip olan herkes kendi evinde bu tarifleri rahatlıkla uygulayabilir.

Çiporta Nasıl Yapılır?

Çiporta yapabilmek için öncelikle tüm otları ( semiz otu, dere otu, maydanoz, arap saçı, ebe gümeci vb. Hepsini) yıkadıktan sonra ayıklamak ve doğramak gerekiyor. Daha sonrasında yeşilliklerin birbiriyle karışması sağlayın. Ardından ayıkladığınız bu otların kirlerden iyice arınması ve yumuşaması için suda beklemeye bırakın. Daha sonrasında ise 1 adet kuru soğanı iri iri doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. İyice pembeleştikten sonra üzerine biraz salça koyun ve suda bekletilen patatesleri, kabağı ve sivri biberleri ekleyin. Daha sonrasında yeşilliklerin üzerine domates doğrayın ve pişen yemeği servis edin.