Bilinen yanlış çıktı! Asıl bu saatten sonra sokağa adım atmayın: 40'ı bulacak

Bilinen yanlış çıktı! Asıl bu saatten sonra sokağa adım atmayın: 40'ı bulacak
Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken sıcaklıklar hızla yükselmeye başladı. Afrika'da da sıcaklıklar ülkemizde de büyük ölçüde El Nino adı verilen hava sistemi nedeniyle yükseliyor ve vatandaşlar "Bugün hava nasıl? Sıcaklıklar yükselmeye devam edecek mi?" şeklindeki soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. Meteoroloji Müdürlüğü tarafından bir son dakika uyarısı gelirken Türkiye'ye acil durum alarmı verildi. Ünlü meteorolog Kerem Ökten ise, "Sıcaklıklar 4 derece artacak!" uyarısında bulundu.

Ülkemiz kavurucu sıcakların etkisi altındadır. El Nino hava sistemi nedeniyle sıcaklık 30 santigrat dereceye ulaştı, sıcak ve nemli hava bölge sakinleri arasında isyana neden oldu. 'Bugün hava nasıl? Sıcaklıklar yükselmeye devam edecek mi?' sorusu merak konusu oldu. Diğer taraftan, Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden bir son dakika uyarısı gelirken 'Dışarı çıkmayın' çağrısı yapıldı. Türkiye'ye acil durum alarmı verildi. Ünlü meteorolog Kerem Ochten, belirlenen saatler arasında evlerinden çıkanları uyardı. Ayrıca sıcaklıkların 4 kat daha yükseleceği bilgisi paylaşıldı. İşte en son hava durumu haber detayları:

METEOROLOJİ'DEN HAVA DURUMU UYARISI

Sıcaklıklar 4 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlerde, yurdumuzun kuzeydoğu bölgesi parçalı bulutlu olurken, Kars ve Ardahan çevrelerinin, Karadeniz'in doğu kıyısı illerinin içlerinin yağmurlu ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği diğer yerler az bulutlu açık geçeceği belirtildi. Marmara'da sıcaklıkların ölgede 38-40 derece, güneşin altında ise 50 dereceye yaklaştığının aktarıldığı açıklamada rüzgarlar Pazartesi günü daha kuvvetli olacağı ve bu sayede de biraz daha serin olacak, ancak nemin de artacağı kaydedildi.

Hafif rüzgarlar nedeniyle sıcak çarpması riski Ege'de en yüksektir. Hava sıcaklıkları gölgede Muğla ve Denizli'de 40 derece, Manisa'da 42 derece, Aydın'da 43 derece, Bodrum'da 39 derece olacak. Akdeniz'de Adana ve Mersin'de nem artışları yeniden azalmaya başladı. Gölgede Adana 40 derece, Kahramanmaraş 42 derece. Güneydoğuda Gaziantep 40 derece, Diyarbakır ve Şanlıurfa 43 derece görünecek.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim standartlarının üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar: Genel olarak kuzey yönlerden esecek. Ayrıca, Yurdun güneydoğu kesimleriyle birlikte Trakya'da güney yönlerden hafif, yer yer orta şiddette esecek.

ÜNLÜ METEOROLOG'DAN HAVA UYARISI: BU SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN, SICAKLIK 4 DERECE OLACAK!

Hava tahminlerini sosyal medya hesapları üzerinden sürekli güncel olarak yayınlayan Kerem Ökten, son paylaşımında bir uyarıda bulundu. Öğleden sonra hava sıcaklığının 4 derece artacağını söyleyen Ökten, ayrıca 26 Temmuz'da İstanbul'da sıcaklık rekoru kırılacağı uyarısını yineledi.