Türkiye cayır cayır yanacak! O illerde 50 derece görülecek: Sakın dışarı adım atmayın

Türkiye cayır cayır yanacak! O illerde 50 derece görülecek: Sakın dışarı adım atmayın
Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle beraber kavurucu sıcakların geleceğinin sinyalleri verildi. Sıcak hava dalgasıyla beraber rekor kırılacağı belirtildi. 11.00 ve 16.00 arası için uyarılar yapıldı. İşte MGM'nin uyarıları...

MGM tarafından yapılan açıklamalar üzerine İzmir, İstanbul, Antalya'da kavurucu sıcakların olduğuna vurgu yapıldı. Kavurucu sıcaklar Türkiye'yi etkisi altına alırken fazla dışarda durulmaması yönünde önerilerde bulunuldu.

DOĞAL AFETLERİN ETKİSİ

Ülkemizde, küresel ısınmaya neden olunan doğal afetlerden ciddi oranda etkilendiği belirtildi. Yağışlı hava durumlarında uzun süredir devam edilirken bu durumun sona erdiği belirtildi. MGM tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda sıcak hava dalgalarıyla karşılandı.

hava sıcaklıkları

Rekor sıcaklıklar gelirken 11 Temmuz 2023 Salı gününden sonra batı bögelerde başlayacak olan sıcak hava dalgalarının etkisine girileceği tahminler arasında yer aldı.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcak hava etkili olurken hava normaller 5-10 derece üzerinde yer alırken diğer bölgelerde ise 2-6 derecenin üzerinde artış görülecek.