Stüdyo Kulaklık

Stüdyo Kulaklık
Maksimum müzik dinleme deneyimi ile, genel olarak profesyonellerin tercihi olan stüdyo kulaklıklar diğer kulaklıklara nazaran sesi net, doğal, kaliteli ve pürüzsüz vererek dinlediğiniz ses dalgalarını yüksek performansıyla ayırt etmenizi sağlayarak size bambaşka bir deneyim yaşatır. Stüdyo kulaklıklarla yapacağınız müziklerde hata yapma oranı neredeyse sıfırdır

Maksimum müzik dinleme deneyimi ile, genel olarak profesyonellerin tercihi olan stüdyo kulaklıklar diğer kulaklıklara nazaran sesi net, doğal, kaliteli ve pürüzsüz vererek dinlediğiniz ses dalgalarını yüksek performansıyla ayırt etmenizi sağlayarak size bambaşka bir deneyim yaşatır. Stüdyo kulaklıklarla yapacağınız müziklerde hata yapma oranı neredeyse sıfırdır. Stüdyo kulaklıkların diğer kulaklıklardan daha çok tercih edilmesinin sebebi avantajlarıdır. Bu avantajlar hem müzik yapımında hem de dayanıklılık bakımından oldukça güçlü tasarlanmış kulaklıklardır, bozulma durumunda parçaları kolaylıkla değişebilir. Çoğu kulaklıklar sesi baskılayarak veya nötr bir şekilde vermekte zorlanırken stüdyo kulaklıklar ses dalgalarını en sade halinde aktarır bu sayede oluşturduğunuz müziği veya dinlediğiniz sesi daha net ve pürüzsüz dinleme şansı yakalayarak çalışmalarınızda hata yapma olasılığınız düşer, sağladıkları izolasyonla dışarıdaki sesi geçirmez. Yani oluşturduğunuz müzikteki mixsleri kompresyonları ve masteringleri daha detaylı tespit edebilirsiniz. Kulaklıklar editing işlemleri sırasında oldukça yararlıdır, hoparlörlerinizde kaçırdığınız detayları kulaklık sayesinde çok daha rahat bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Maliyet olarak fiyatları uygun olup aynı zamanda yüksek performans alabilirsiniz. Kulaklıklar aynı zamanda enstrüman veya seslerin stereo panorama içiresindeki yerlerini ve genel olarak panoramayı, enstrümanı kontrol etmek için de kullanılır. artık sadece kayıtlarınızı kontrol amacı ile kullanılan bir ekipman haricinde tüm kaydı ve mixsinizi bitirebileceğiniz bir ekipmana dönüşmüştür. Stüdyo tipi kulaklıklar hoparlörler gibi sealed (closed) ve vented (open) olarak ikiye ayrılır. Bu iki tasarım arasında ki fark ise sealed dediğimiz (closed) Türkçe adıyla kapalı kulaklıklar, takıldığı zaman kulağınızı tamamen kaplar ve dış sesleri minimum seviyede tutar. Alt frekanslar yani bas sesler fazla verimli değildir. Bu tarz kulaklıkar büyük boyutta oldukları için ve kulakları sıkıca kapattıkları için uzun süreli kullanımlarda rahatsızlıklar verebilir daha çok stüdyo kayıtlarında tercih edilir. Vented (Open), Türkçe adıyla açık kulaklıklar kulağın üzerine oturan yumuşak süngerli parçalar bulundurur, açık kulaklıklarda ses kapalı kulaklıklara göre daha natüreldir. Açık kulaklıklar dışarıdaki sesleri fazla önlemez.

Açık kulaklıkla kayıt yapılırken vokalistler, müzisyenler ve spikerler hem mikrofondan gelen hem de dışarıdan gelen kendi seslerini veya enstrüman seslerini oda içinde duyabilirler bu sayede daha kontrollü ses aktarımı sağlarlar. Açık kulaklıklar genellikle spikerler ve müzisyenler tarafından tercih edilirken, kapalı kulaklıklar yapılan ses kayıtlarını dinlemek için tercih edilir. adresinden ulaşabilirsiniz.