Sporcu Besinleri

Sporcu Besinleri
İnsan vücudu sürekli olarak çalışmaktadır. Bu çalışmanın sistemli ve doğru bir şekilde olması için enerjiye ihtiyaç vardır. Lazım olan bu enerjiyi ise besinler sağlamaktadır.

Spor yapan bir kişi, spor yapmayan birine oranla çok daha fazla enerji harcar. Sporcular, enerji ihtiyacını karşılamanın yanında bağışıklık sistemini güçlendiren, güç ve denge sağlayan besin öğelerine de ihtiyaç duymaktadırlar. Bu neden ile sporcular beslenmelerine daha fazla dikkat etmektedirler. , bu konuda sporculara katkı sağlamaktadırlar.

Sporcu BesinleriKalori Değerleri

Kişiden kişiye ve yapılan spora göre değişiklik gösterse de ortalama 1500 kalori alınması gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Bunun 1000 kalorisinin yakılması fit bir vücut için gereklidir.

Sporcu BesinleriProtein Değerleri

Sporcuların performansı üzerinde etkilidir. Kasların korunması ve onarılmasını sağlar. Sağlıklı olan ölçüsü kilo başına1, 6 gram protein almaktadır.

Vücudun protein ihtiyacını, özel olarak hazırlanan sporcu besinleri ile en doğru şekilde karşılana bilmektedir.

Sporcu besinleri, sporcular tarafından kullanılan takviyelerdir. Bu kullanımın amacı kas kütlesinin doğru şekilde arttırılmasıdır. Yapılan araştırmalar protein ve besin takviyeleri, performans ve kas kütlesinde artış kaydetmektedir. Özellikle de sindirime sağladığı kolaylık açısından faydalıdır. En kaliteli ürünlere, en uygun fiyatlar ile sitesinden sahip olabilirsiniz.