Spor Gömlek Seçimi Nasıl Olmalı?

Spor Gömlek Seçimi Nasıl Olmalı?
Hem iş hem de günlük hayatınızda şık olmak adına bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Erkeklerin en sevdiği giyim parçalarının başında spor gömlek geliyor. T

Hem iş hem de günlük hayatınızda şık olmak adına bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Erkeklerin en sevdiği giyim parçalarının başında spor gömlek geliyor. Takdir edersiniz ki, erkekler; 90’lı ve 2000’li yıllara kıyasla daha spor giyinmeyi tercih ediyorlar. Hatta, iş hayatında dahi spor giyinmenin önemli olduğunu ifade edebiliriz. Spor gömlek de bu kombinasyonların olmazsa olmazlarından birisi!

E-ticaretin gelişmesi sayesinde karşınıza farklı modellerinin çıkacağını söylemeliyiz. Bu kadar çok model arasından seçim yapmanız zor! Her şeyden önce, tarzınıza uygun bir seçim yapmalısınız. Bunun yanı sıra, gömleği hangi ortamda giyeceğiniz de önem taşıyor.

Gömlek Seçiminde Hangi Hususlara Dikkat Etmelisiniz?

Sıradan bir gömleği satın almamalısınız. Her şeyden önce, gömleğin vücudunuz ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunu anlamak adına bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Gömleğin omuz kısmında kol ve gövde arasında dikiş kısmına rastlanır. Bu kısım; omzun tam bitimine denk gelmelidir. Buna ek olarak, gömleğinizin tüm düğmelerini bağladıktan sonra yaka ile boyun arasına iki parmağınızı rahat bir şekilde sokabilmelisiniz. Ayrıca, gömleğiniz üzerinizdeyken her iki kolunuzu da rahatça hareket ettirdiğinizden emin olmalısınız. Son olarak, gömleğin bel bitimi; bel kemiğinin çıkıntılarının tam altına denk gelmelidir.

Spor gömlek seçimi zannettiğinizden daha zor olabilir. Bilhassa yaka detayına dikkat etmelisiniz. Düğmeli, sivri, çıkabilen ve daha birçok farklı özelliğe sahip gömlek yakalarına rastlarsınız. Bu noktada, fiziksel özelliklerinize uygun bir yaka modelini tercih etmelisiniz. Hatta, bu konuyu birkaç örnekle açıklamak mümkün! Uzun boylu ve geniş suratlı bir erkekseniz tercihiniz kesinlikle sivri ve uzun yaka gömlekler olmalıdır. Bunun yanı sıra, aynı fiziksel özelliklere sahip bir erkek olarak seçiminizi yaygın yaka modeline sahip gömlekler olarak da yapabilirsiniz. Fakat, kısa boylu erkeklere yaygın yakanın yakışmayacağını ifade edebiliriz.

Spor gömlek alternatifleri bir hayli fazla! Bu noktada, vücut yapınızla uyumlu bir modelden yana seçim yapmalısınız. Ancak, her ne olursa olsun, vücudu tamamen saran gömleklerden uzak durmalısınız. Sıkı kollu bir spor gömlek ile bilhassa sosyal medyada sıklıkla karşılaşıyor olabilirsiniz. Fakat, bu tür gömlek modellerinin sizi olduğunuzdan daha kilolu veya zayıf göstereceğini bilmelisiniz. Ayrıca, bu modellerin yırtılma risklerini de dikkate almalısınız. Baskılı modelleri bir hayli popülerdir. Bu tür gömlekler; bilhassa ciddi ortamlar için uygun değildir.

Spor Gömlek Modelleri Hangi Özellikleriyle Dikkat Çeker?

Spor gömlek seçimi sırasında renk detayına da odaklanmalısınız. Takdir edersiniz ki, beyaz gömleklerin modası hiçbir zaman geçmez. Özellikle resmi yemekler, buluşmalar ve davetler için koyu renkli bir pantolon veya ceket ile kombin haline getirmek adına beyaz gömleklerden yana seçim yapabilirsiniz. Fakat, bilhassa günlük hayatınızda giyeceğiniz bir spor gömleğin açık renklerde olmasını da tercih edebilirsiniz.