Sigortalı çalışanlara duyuruldu! Artık 3 seçenekle yapılabilecek

Sigortalı çalışanlara duyuruldu! Artık 3 seçenekle yapılabilecek
SGK'dan önemli bildirim! İstirahat süresinde çalışmadığınızı kolayca beyan edebileceksiniz. Üç farklı yöntemle yapabileceğiniz bildirimlerle haklarınızı koruyabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca sigortalı için önemli bir açıklama yaptı. İstirahat süresi içinde çalışmadıklarına dair bildirimlerin nasıl yapılacağı üç farklı yöntemle duyuruldu.

E-VİZİTE ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

1

SGK, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sigortalıların istirahat süresi boyunca çalışmadıklarını bildirmek için üç farklı yöntem sunduğunu belirtti. Bu yöntemler şu şekilde:

"Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi (e-Vizite)" üzerinden yapılabileceği,

"MUHSGK" uygulaması üzerinde "O1-İstirahat eksik gün nedeni" seçeneğini işaretleyerek bildirim yapabileceği,

"MUHSGK" uygulaması üzerinde "İstirahat Süresinde Çalışmamıştır" kutucuğunu "Evet" olarak işaretleyerek bildirimde bulunabileceği belirtildi.

Bu açıklama, sigortalıların istirahat sürelerini doğru ve eksiksiz şekilde bildirmelerine yönelik önemli bir hatırlatma oldu. SGK'nın sunduğu bu yöntemler sayesinde sigortalılar, iş gücünden ayrıldıkları dönemlerde çalışmadıklarını kolayca beyan edebilecekler. Bu da hem çalışanların sosyal güvenlik haklarını korumaya yardımcı olacak hem de SGK'nın işleyişine katkı sağlayacak. Sigortalılar, bu yöntemleri kullanarak sağlık ve istirahat sürelerini doğru bir şekilde raporlayarak iş süreçlerini daha sağlıklı yönetebilecekler.