SGK ve BAĞ-KUR Sigortalılarına Prim Tamamlama Kolaylığı Geliyor!

SGK ve BAĞ-KUR Sigortalılarına Prim Tamamlama Kolaylığı Geliyor!
SGK ve BAĞ-KUR sigortalılarına geç prim ödemeleriyle ilgili bir müjde var!

EYT yasasının çıkmasıyla birlikte yaş sınırlaması kaldırıldı ancak primlerini ödeyemeyen ya da borçlanma süresini karşılayamayanlar emekli olamıyor. Eksik kalan primin ödeme veya borçlanma yoluyla kapatılması mümkün.

Eksik primi telafi etmek için birkaç seçenek var. Primlerini zamanında ödeyemeyenler için ise borçlanma, BAĞ-KUR prim borcu nedeniyle silinen hizmet süresinin eski haline getirilmesi, isteğe bağlı sigorta gibi seçenekler sunuluyor.

Ayrıca, yeniden yapılanma kapsamında önceki prim dönemlerinin ödemeleri de yapılabilir. Eksik kalan prim ödemelerinizi de ödeme şansına sahip olursunuz. Geç kalan prim ödemelerini telafi etmenin bir yolu olarak isteğe bağlı sigorta da bir seçenektir.

Prim Ödemelerinde İsteğe Bağlı Sigorta Seçeneği!

İsteğe bağlı sigortalılar, primlerini bir yıl içinde ödemek zorundadır. Primler ödenmezse sigorta süresi kabul görmemiş olur. 2022 Nisan ayı itibari ile isteğe bağlı sigortalılar prim borçlarını kapatarak kazanma seçeneğine sahip olurlar.

Haziran 2022'de başlayacak prim yapılandırması, mayıs ayında başvuru yapanlar için avantajlı olacak. Yarı zamanlı çalışanlar da ödenmemiş primlerini ay içinde ödeyerek aynı şekilde hizmetlerinin kapsamını genişletebilirler. BAĞ-KUR üyelerine özel gündemde olan bir reform kapsamında prim gün sayısının azaltılması konusu da ele alınıyor.

Planlardan biri, 1 milyon küçük işletme sahibi ve çiftçinin ihtiyaç duyduğu prim gün sayısını 9 binden 7 bin 200'e düşürmeyi hedefliyor. Ayrıca kısmi emeklilik için hazırlıklar yapılacak.

Prim Ödemelerinde Muazzam Reform Uygulanması!

Bu reform ile birlikte BAĞ-KUR sigortalıları erken emekli olma imkânına sahip olacak. Bu program, özellikle uzun yıllardır çalışıp prim günlerini tamamlayamayan esnaf ve çiftçilere çok yardımcı olacak. Prim gün sayısının azaltılması, emeklilik sürecini hızlandıracak ve finansal güvenceyi erkenden sağlayacak.

Bir çalışan belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaşırsa, kısmi emeklilik şansına sahip olacak. Bu sistemle emeklilik döneminde yarı zamanlı çalışmaya devam edebilir. Bu düzenleme ile çalışanlar emeklilik geçişlerinde daha fazla esnekliğe sahip olacak. Böylece çalışmaya ve gelir kazanmaya devam edebilecekler.