Sancaktepe'de 6 çocuk kayboldu hala haber yok

Sancaktepe'de 6 çocuk kayboldu hala haber yok
Sancaktepe'de dün öğle saatlerinde evden çıkan 14 yaşlarındaki 6 çocuktan dün öğle saatlerinden beri haber alınamıyor. Çocukların aileleri onlardan gelecek mutlu haberleri gözyaşları içinde bekliyor.
Sancaktepe'de dün öğle saatlerinde evden çıkan 14 yaşlarındaki 6 çocuktan dün öğle saatlerinden beri haber alınamıyor. Çocukların aileleri onlardan gelecek mutlu haberleri gözyaşları içinde bekliyor.

İstanbul Sancaktepe'de arkadaş olan 6 çocuktan dün öğle saatlerinden bu yana haber alınamıyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen S. Y., B. K., A. K., M. Ç. A. K. Ve B.İ Y. isimli çocuklar için arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerine 6 arkadaş birlikte vakit geçirmek için ailelerinden izin aldı. Üzerlerinde sırt çantalarıyla bir araya gelen çocuklar hep birlikte parka gitti. En son çocuklara parka kadar eşlik ettiğini söyleyen A. K.'nin annesi Ayşegül Kuru ortada anormal bir durumun dikkatini çekmediğini söyledi. 6 çocuğun ailesi çocuklarından haber alabilmek için bekleyişlerine devam ediyor. Sancaktepe İlçe Emniyet Ekipleri arayışlarını tüm hızıyla sürdürüyor. B.K'nin annesi Emine Küçük., “Dün 12 den beri haber yok. Ulaşamıyoruz kendilerine. Geceden beri arıyoruz ama ulaşamıyoruz” diyerek göz yaşlarına boğuldu. En son perşembe günü kızlar ben yokken buraya gelmiş diyen M.Ç'nin annesi Hanife Ç., “ Çocuğum cuma sabah saat 6 'da kalktı sosyal medyadan yazışıyordu. Bende tableti elinden aldı. O da elimden zorla geri aldı. Tekrara konuşma sayfasından çıktı, öyle göremedim. Sonra ben onun konuştum biraz, bana sarıldı. Sonra ben işe gittim. Akşam üzeri saat 3.30 gibi eşim aradı 'Hanife daha oğlum gelmedi' diye. Diğer arkadaşının ailesiyle görüştüm hemen ama o gün bu gündür haber yok. Saat 6 gibi çocuk asayişe başvurduk. Gece saat 12'de de gittik bu günde gittik ama haber yok daha” şeklinde konuştu.
“HEPSİNİN ÇANTASI VARDI, OKUL TATİL OLUYOR OKULDAN GELİYORLARDIR DİYE ÖNEMSEMEDİM” 
En son çocukları kendisinin gördüğünü söyleyen Ayşegül Kuru “En son çocukları ben gördüm zaten. Benim engelli çocuğum var. Hastaneden geldik oğlumla, 'Anne ben biraz arkadaşlarımla görüşeyim mi' dedi. Bende izin verdim. Gittik çocuklardan beşi oradaydı 6. çocuk benimdi. Bir saat görüşeceklerini söylediler tamam dedim. Merkezdeki parka götürdüm onları bıraktım. Sonra aradım tekrar cuma namazına gideceğim dedi. Bir daha ulaşamadım. Hepsinin çantası vardı. Okul tatil oluyor okuldan geliyorlardır diye önemsemedim” dedi.
M.Ç'nin babası Gökha Çolak ise: "İlla ki çocukları yönlendiren biri var, ya arkadaş çevresi ya da başka birisi. Benim çocuklarım Sultabeyli'ye dolmuşla gidecek çocuklar değiller. Ya kızlar yönlendirdi ya da başlarında birisi var bu çocukların. Eğer arkadaşlarının dediği gibi paraları varsa muhakkak birisi yönlendirdi. Ben esnaf adamım bulamıyorum bu 6 çocuk 10 milyar- 15 milyar nereden bulsun." dedi.
Öte yandan çocukların arama çalışmaları için polis ekipleri çalışmalarına devam ediyor.