Reçine Nedir?

Reçine Nedir?
Epoksi reçine kullanılmış olduğu alanlara göre fazlasıyla genişlemeye devam ederek bileşenleri çok çeşitli viskozitelerde, karışım oranlarında, elektriksel ve fiziksel niteliklere sahiptir. Düşük çekme yapısına sahip olan epoksi reçineler nem ve kimyasal faktörler karşısında oldukça dirençli bir yapıya sahiptir.

Epoksi reçine kullanılmış olduğu alanlara göre fazlasıyla genişlemeye devam ederek bileşenleri çok çeşitli viskozitelerde, karışım oranlarında, elektriksel ve fiziksel niteliklere sahiptir. Düşük çekme yapısına sahip olan epoksi reçineler nem ve kimyasal faktörler karşısında oldukça dirençli bir yapıya sahiptir. Kullanım kolaylığı sağlamasının yanı sıra düşük çekme yapıları ve kuvvetli yapışma niteliği ile pek çok alanda kullanılan epoksi reçineler, LED'lerde, elektronik kontrol modüllerinde, güneş panellerinde, alternatif enerji ekipmanlarında ve diğer pek çok cihazda kendisine kullanım alanı bulmuştur.

Reçine Özellikleri

Verimli elektriksel fonksiyonları, artan mekanik ve yorulma gücü, darbelere ve dış unsurlara karşı dayanıklı olması ve uzun raf ömrüne sahip olması özellikleri arasında yer alır.

Reçine Avantajları

Epoksi reçine en fazla yüksek yapıştırma özelliğiyle tanınır ve kimyasal direnci de oldukça fazla bulunur.  Plastik malzeme kategorisinde yer alan epoksi bu nedenle de kullanım alanı çok gelişmiş olan bir malzemedir. Epoksi reçinelerin su, alkali, asit gibi malzemelere karşı güç göstermesinin yanında farklı amaçlar amacıyla da endüstriyel olarak kullanılır. Epoksi reçinelere adresinden ulaşabilirsiniz.