PERKOTEK Teknolojideki Yüz Tanıma Sistemlerinin Son Noktası

PERKOTEK Teknolojideki Yüz Tanıma Sistemlerinin Son Noktası
Yüz, özellikleri itibariyle insanların parmak uçları gibi doğuştan sahip oldukları, bir insanı diğer insandan farklı kılan çok önemli ayırt edici özelliktir. Bu ayırt edici özellik sadece tek yumurta ikizlerinde ortadan kalkmaktadır.

Yüz, özellikleri itibariyle insanların parmak uçları gibi doğuştan sahip oldukları, bir insanı diğer insandan farklı kılan çok önemli ayırt edici özelliktir. Bu ayırt edici özellik sadece tek yumurta ikizlerinde ortadan kalkmaktadır. Yüzün bu özelliği güvenlik önlemleri için kullanılmaktadır. Geliştirilen teknoloji sayesinde binaların ya da kimsenin girmemesi için yapılan özel odaların güvenliği için bir takım yüz okutma sistemleri geliştirilmiştir.

Nedir?

İnsanların yüz görüntülerinden o yüze ait bir takım karakteristik özellikleri sistem tarafından otomatik olarak algılanıp yakalanmasına ve karşılaştırılmasına dayanmaktadır. Yüz bilgisi elde etmek için standart video ve termal görüntüleme sistemleri kullanılmaktadır. Bu görüntülemelerle yüzün fotoğrafı alınır. Ayırt edici noktaları haritalanır. Termal görüntüleme ile de derinin altındaki kan akışının oluşturduğu ısı analiz edilir. Sonucunda belirleyici kod belirlenerek yüzün kime ait olduğu ortaya çıkmaktadır.

Ne İşe Yarar?

Bu teknolojinin en önemli özelliği uygulandığı alanda arzu edilen güvenliği kimseye stres ve rahatsız yaratmadan sağlanan bir sistemdir. Yetkisiz kişilerin belli noktalardan geçişini engellemek ve kontrol altına almak, görüntülenen kişilerin kimliklerinin en kolay ve en rahat olarak tespit edilebilmesini sağlar.

Avantajları Nelerdir?

Yüksek duyarlılıklı kameraya sahip olması karanlıkta bile yüksek verimlilik sağlamaktadır. Daha hızlı ve kullanışlı olması, kullanım kolaylığı sağlaması ve tanıma başarısı oranının yüksek olmasıdır. Yüz okutma sistemleri özel geliştirilmiş aydınlatıcı değişen çevre koşullarından etkilenmemektedir. Yüz okutma teknolojisinde farklı sistemler ya da farklı yöntemler kullanılması kullanılabilir alanını geliştirmektedir.