PERKOTEK Kamera Sistemi İle Olan Biteni Gözleyin

PERKOTEK Kamera Sistemi İle Olan Biteni Gözleyin
Teknolojinin ilerlediği noktada birçok yeni ürün piyasaya çıkmaktadır. Ancak son zamanlarda en çok dikkat çeken çalışmalardan birisi güvenlik alanında yapılmaktadır. Bilindiği gibi yıllar boyunca teknoloji alanında güvenlik açıkları yaşanmaktadır.

Teknolojinin ilerlediği noktada birçok yeni ürün piyasaya çıkmaktadır. Ancak son zamanlarda en çok dikkat çeken çalışmalardan birisi güvenlik alanında yapılmaktadır. Bilindiği gibi yıllar boyunca teknoloji alanında güvenlik açıkları yaşanmaktadır. Bu amaçla teknoloji firmaları kamera sistemleri ortaya çıkmıştır. Bu sistemler sayesinde kullanılan herhangi bir noktada maksimum düzeyde koruma sağlamaktadır. Çünkü bu sistemin kurulduğu noktada 24 saat izleme sağlanmaktadır. Bu amaçla işyerleri kasa gibi mutlaka güvenli olması gereken noktalara bu sistemleri kurmaktadır. Ayrıca bunun yanında giriş çıkışların güvenliği açısından da bu sistemler kullanılmaktadır. Kamera sistemleri mantık olarak diğer sistemlere göre maliyet açısından oldukça rahatlık sağlamaktadır.  Ayrıca birçok insanın yapacağı bir işi bir kamera tek başına yapabilmektedir.

Kamera sistemi ayrıca dünya üzerinde en çok kullanılan sistemlerden birisi olmuştur. Fiyatların uygunluğu sebebiyle artık insanlar ev ve çevrelerinde bu sistemi yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu sistem içerisinde kameralar ve aynı zamanda bir depolama cihazı kullanılmaktadır. Bununla birlikte bir görüntüleyicinin de kullanılması olasıdır. Bu sistemleri kurulduğu noktada aldığı görüntüleri depolama sistemi içerisine kaydetmektedir. Bu aşamadan sonra görüntüler günlük olarak depolanmaktadır. Bir süre sonra görüntüler istendiğinde rahatlıkla izlenebilmektedir. Bununla birlikte görüntüler aylık periyotlar olarak kaydedilmektedir. Yani yalnızca bir ay öncesinin görüntülerine ulaşabilirsiniz. Bu aşamadan sonra kamera yeni görüntüler kaydedebilmek amacıyla eski görüntüleri silmektedir.

Sistemin tercih edilme sebeplerinden birisi de kullanışlı olmasıdır. Ancak fiyatların da bu konuda büyük bir etkisi vardır. Kamera sistemi fiyatları genel olarak kurulan kameraların özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı kameralar yalnızca kayıt yaparken bazı kameralar aynı zamanda ses kaydı da yapabilmektedir. Bunun yanında bazı modellerde etrafın tam anlamıyla gözlenebilmesi için dönme özelliği de bulunmaktadır.