Organomineral Gübre

Organomineral Gübre
İçinde fosfor, azot, potasyum, çinko gibi besleyici minerallerin yanında bazı organik besin maddelerinin de bulunduğu Organomineral gübre için bir tür bileşik demek yanlış olmaz. Hümik asit içeren materyallerle fosforik asit çözeltisi ve potasyum tuzunun bir arada işlenmesiyle yapılmaktadır.  Sıvı ve katı çeşitleri bulunmaktadır.

İçinde fosfor, azot, potasyum, çinko gibi besleyici minerallerin yanında bazı organik besin maddelerinin de bulunduğu için bir tür bileşik demek yanlış olmaz. Hümik asit içeren materyallerle fosforik asit çözeltisi ve potasyum tuzunun bir arada işlenmesiyle yapılmaktadır.  Sıvı ve katı çeşitleri bulunmaktadır.

Son dönemlerde ülkemizde kullanımı yaygınlaşmış olan bu gübre toprağın çok daha verimli hale gelmesini sağlamaktadır. Yani verimsiz sayılan ve işlenmeyen topraklarında tarım arazilerine katılması bu gübre ile mümkün olmaktadır. Toprağa katkıları büyük olduğundan özellikle bilinçsiz tarım yapan çiftçilerin hatalarının telafisi noktasında oldukça işe yaramaktadır.

Organomineral Gübrenin Avantajları

Çiftçinin yardımcısı diyebileceğimiz Organomineral gübre içeriği organik madde yönünden zengin olduğundan toprağın havalanmasına yardımcı olur. Toprağın asidik dengesini düzenler ve kalitesini yükseltir. Toprağa ekilen bitkinin besin alımını artırır. Ayrıca bitkileri koruyucu özelliği de bulunmaktadır. Toprak erozyonunun önlenmesine yardımcı olur.

Adeta bitkilerin yeniden canlanmasını sağlar desek yanlış olmaz çünkü meyve ağaçlarına bu gübre uygulandığında alınan meyve sayısı büyük oranda yükselmektedir. Toprağı zenginleştirmenin yanında köklerinde gelişmesine yardımcı olur. Bitkilerin su tutma oranını artırır. Granül ve sıvı çeşitlerinin bulunması çiftçiye farklı senaryolara göre kullanım imkânı sağlar.

Organomineral Gübre Hani Bitkilerde Kullanılır

İçeriği zengin bir gübre olan ve diğer gübrelerle kullanıldığında bile bitkilere zarar vermeyen aksine onlarında etkilerini artırarak bitkinin besin alımını artıran Organomineral gübre meyvelerde ve birçok bitkide kullanılabilen bir üründür. Sadece meyvelerde değil sebzelerde de kullanıldığı görülmektedir. Şeker pancarı yetiştiren çiftçilerinde bu gübreyi kullandıkları görülmektedir.

Verimin üst düzeylere çıkmasını sağladığından ve ekstra birçok faydası bulunduğundan bağlarda ve zeytinliklerde de bu gübreden yardım alınmaktadır. Bunlar haricinde ayçiçeği ve mısır yetiştiricileri sıvı halde ki Organomineralden yardım alırken patates yetiştiricileri de bu gübre toprağı havalandırdığından ve çalışmayı oldukça kolaylaştırdığından dolayı bu gübreyi kullanmaktadır. İnternet sitesinden gübre ile ilgili daha çok bilgi alabilirsiniz. sayfasında ürün incelemesi yapabilirsiniz!