Köpek Mamaları ve Sağlığa Etkileri

Köpek Mamaları ve Sağlığa Etkileri
Köpek sahipleri bilir ki köpek mamaları eğer evcil hayvanlarının ihtiyaçlarını tam olarak karşılıyorsa sağlığına olumlu etkiler yapar. Beslenmedeki en ufak değişim hemen köpeğinizin gelişim ve sağlığını etkiler.

Köpek sahipleri bilir ki eğer evcil hayvanlarının ihtiyaçlarını tam olarak karşılıyorsa sağlığına olumlu etkiler yapar. Beslenmedeki en ufak değişim hemen köpeğinizin gelişim ve sağlığını etkiler.

O yüzden köpeğinizin yaşına, gelişimine, ırkına, büyüklüğüne ve varsa özel ihtiyaçlarına göre seçim yapmanız şarttır. Bu şekilde değer verdiğiniz köpeğiniz daha kaliteli, sağlıklı ve uzun bir ömür yaşayacaktır.

Köpek Mamaları Çeşitleri

Köpek mamaları üç çeşittir: kuru, yaş ve ödül mamaları. Ödül mamaları beslenme amaçlı olarak değil, olumlu davranışlarını desteklemek amacı ile kullanıldığı için aşırıya kaçmadan verilmesi önerilmektedir.

Kuru mamalar diş taşı oluşumunu engellediği için diyetinde mutlaka bulunmalıdır. Yaş mamalar ise en sevilerek tüketilen türlerdir. Bir de köpeğinizin özel hassasiyetlerine göre seçilmesi gereken, ya da yaşına uygun verilmesi gereken mamalar vardır.

Köpek Mamaları Seçimi

Köpeğiniz her ne kadar farklı mamayı severse de ona uygun olanı vermekle sağlığını koruyacaksınız. Bu yüzden seçim yaparken onun ihtiyaçlarını ön planda tutmak doğru olacaktır.

Yaşlı bir köpek ile genç bir yavrunun beslenmesi, iri bir köpek ile daha küçük bir ırkın ihtiyaçları farklı olacaktır. En uygun olan köpek mamaları arasından yararlı olacak olanı seçme hassasiyeti göstermektir. Çeşitler ve bilgi için, seçim yaparken   adresinden faydalanmanızın yararlı olacağını düşünüyoruz.