ISO 9001 Belgesi Nedir?

ISO 9001 Belgesi Nedir?
İşletmeler açısından oldukça önemli bir yeri olan ISO 9001 dünyada bulunan birçok büyük kuruluş tarafından kullanılan standartlardan bir tanesidir. ISO 9001 belgesini almak için işletmeler bazı şartları yerine getirmesi gerekir.

İşletmeler açısından oldukça önemli bir yeri olan ISO 9001 dünyada bulunan birçok büyük kuruluş tarafından kullanılan standartlardan bir tanesidir. ISO 9001 belgesini almak için işletmeler bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Şartları yerine getiren işletmeleri bu belgeyi almaya hak kazanır. Bu belgeyi alan firmalar birçok konuda avantaj elde eder. ISO 9001 standartları yerine getiren ve yeterliliği olan işletmeler ISO 9001 belgesi tescillenmiş olur.

ISO 9001 Belgesi Ne İşe Yarar?

Kalite Yönetim Sistemi'ni başarılı bir şekilde uygulayan ve yerine getiren kuruluşlara bu sertifika verilir. Kalite Yönetim Sistemi işletmelerin performansını üst seviyelere çıkararak hem işletmeye hem de müşterilere avantaj sağlar. Hızlı bir değişim sağlamak ve risklerin önüne geçmek isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir husustur.

ISO 9001 Belgesi Nasıl Alınır?

Günümüzde firmaların çoğu ISO 9001 kalite standartlarından önce ISO 9001 belgesiyle karşılaşıyor. Firmalar devlet tarafından yapılan ihalelere katılmak ve ihracat yapmak için ISO 9001 belgesine sahip olmaları gerekiyor. Bu aşamada Tuğra Danışmanlık Hizmetleri olarak belgelendirme sürecinde müşterilere yardımcı oluyoruz. ISO 9001 belgesi için firmalara destek sunarak standartları nasıl yerine getireceklerine dair hizmet veriyoruz.

ISO 9001 Belgesini Kimler Alabilir?

Sektöre bakılmadan birçok kurum ve kuruluş ISO 9001 belgesi için başvuru yapabilir ve alabilir. Organizasyon şemasını oluşturmamı veya işletme içinde yetkili birinin olmadığı durumlarda çalışmaların aksamaması için işlevsel bir modelin oluşturulmasına ihtiyaç duyulur. İşletmelerin belgelendirme süreci 3 aşamadan meydana gelir. Bunları şöyle sıralayabiliriz.

  • Standart ve prosedürlere uyum göstermek,
  • Belge verme konusunda yetkili ve akredite kuruma başvurmak,
  • Teftiş ve incelemelerden gerekli not almak,

İşletmeler açısından zorunlu olmayan ancak işletmenin organizasyon, genel kalite standartları konusunda birçok yarar sağlıyor.

ISO 9001 Belgesi Almanın Faydaları

ISO 9001 Belgesi çeşitli kalite yönetim standartlarını barındıran önemli bir belgedir. Bu belgeyi alan işletme ve organizasyonların genel kalite kurallarına uyduğunu kanıtlıyor. Tuğra Danışmanlık Hizmetleri olarak Kalite Yönetim Sistemi sürecinde firmalara gerekli eğitimleri sağlayarak markaların piyasadaki prestijlerin artmasında destek oluyoruz. Kalite Yönetim Sistemini uygulayan bir sistemde şu faydalar ortaya çıkar.

  • İşletmenin ihtiyaç duyduğu düzen ortamı oluşur.
  • Herkesin sistemi yaklaşımı daha olumlu olur.
  • Firma kalite yönetim sistemi konusunda uluslararası bir kuruluş tarafından tescillendiği ortaya çıkar.
  • Rekabet koşullarına göre firma daha iyi fırsatlar sunar.
  • Problemler daha kısa bir zamanda çözülür.
  • Müşterilere odaklı bir yönetim anlayışı benimsenir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi tam olarak kurulması ve entegre edilmesi eğitimlerin rolü oldukça büyüktür. ISO 9001 sertifika sürecinde tüm eğitimleri uzman olan Tuğra Danışmanlık personelleri tarafından verilir.

ISO 9001 Belgesinin Fiyatı

ISO 9001 kalite standartları konusunda eksiği olan firmalar bizimle iletişime geçmesi halinde hızlı bir şekilde iş süreçlerini incelemeye başlıyoruz. Öneri ve danışmanlık hizmetleri sunarak belgelendirme sürecini tamamlamaya çalışıyoruz. Müşterilerimize bütçe imkanında için uygun koşullar oluşturuyoruz.

İşletmelere verdiğimiz kalite belgeleri uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akretide edilmiş şeklinde düzenleniyor. Ayrıca ilgili detaylı araştırmak yapmak ve nasıl alınacağı için Tuğra Danışmanlık Hizmetleri web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.