İhale Danışmanlığı Hizmetleri

İhale Danışmanlığı Hizmetleri
İhale Danışmanlığı kapsamında ne gibi hizmetler sunulmaktadır?

Her yıl Türkiye’de ve dünyada yüz binlerce ihale gerçekleştirilmektedir. Binlerce şirket açısından kamu tek müşteri durumundadır. Bu şirketler kamuya mallarını satmakta, kamuya hizmetlerini sunmakta ve kamuya yapım işlerini gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla kamu ihalelerini düzenli olarak takip edememek, bu ihalelere ilişkin süreçleri doğru şekilde yönetememek bu şirketler açısından büyük bir zarara neden olacaktır. Bu noktada, ihale danışmanları devreye girmekte ve şirketlerin muhtemel zararlarının önüne geçmeye çalışmaktadır.

Bu alandaki sınırlı sayıdaki yetkin danışmanlar, hem yurt içinde hem de yurt dışında danışmanlık verdikleri şirket için sektörel aramalar gerçekleştirmektedir. Şirketlerin ilgilenebileceği, teklif sunmak isteyecekleri ihalelerle ilgili düzenli olarak raporlar sunulmaktadır. Şirketler bu raporlar üzerine belirli ihalelere katılmak isterlerse, bu aşamada da danışmanlar tarafından ihalelere ilişkin dokümanlar ayrıntılı olarak incelenmekte ve ihale teklif dosyalarının hazırlanmasına yardımcı olmakta ve kontrol sağlamaktadır.

Türkiye’de gerçekleştirilen on binlerce ihaleyle ilgilenen yerli ve yabancı şirketler, bu alanda danışmanlık veren kişi ve kuruluşlarla çalışmaya önem göstermektedir. Şirketlerin faaliyet gösterdikleri alanda gerçekleştirilecek ihalelerin ilanlarını düzenli olarak kontrol ve takip etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde ilgili şirket, senede belki de bir kez gerçekleştirilecek ihaleyi kaçırabilecek ve teklif sunamayacaktır.

Şirketler, yukarıda belirtilmeye çalışılan sorunu yaşamamak için kendi bünyelerinde bu kontrolleri ve takibi yapacak personel çalıştırmaktadır. Yine birçok şirket ise, sektöre, şehre, konuya göre farklı kriterler altında ihale ilanlarını takip eden ve müşterilerine rapor halinde sunan danışmanlık şirketlerinden hizmet almaktadır.

Şirketin ilgi alanındaki ihalenin tespit edilmesi halinde, bu ihaleye ait dokümanın da incelenmesi ve ihalede yeterlik kriteri olarak aranan belgelerin tam ve eksiksiz olarak şirkete sunulması gerekmektedir. Ayrıca sonucunda minimum hata ile ihale işlemlerini gerçekleştirebilecek ve olası zararları önleyebilecektir.