Guaj Boya Çeşitleri

Guaj Boya Çeşitleri
Su bazlı, kapatıcı bir boya cinsi olan guaj boya, resim sanatında kullanılan malzemelerden biridir. Su bazlı olması nedeniyle sulu boya ile aynı kategoride düşünebileceğimiz guaj boyanın, sulu boyadan farkı daha kapatıcı olmasıdır.

Guaj Boya Kullanımı

Resim sanatında kullanılmakla beraber, animasyon, afiş, logo, karikatür gibi diğer görsel alanlarda ve grafik tasarımlarında sıkça tercih edilen bir boya türüdür. Bu boyanın kullanımında en önemli püf noktası, inceltmek için kullanılan su miktarıdır. Homojen bir yapı oluşturmak için su miktarı tam kararında kullanılmalıdır. Az konulan su, renklerin soluk olmasına ve yüzeydeki fırça izlerinin çok belirgin olmasına neden olur. kuruduğu zaman mat bir görünüm alır. Ara renk tonları paletinizde beyaz boya ile karıştırarak elde edebilirsiniz.

Guaj boyalar, farklı renk kartelâsına sahip set boyalar halinde satıldığı gibi istediğiniz renkleri tek olarak da satın alabilirsiniz. Kullanıma uygun fırçası ile birlikte satılan setler de mevcuttur. Farklı çeşit ve fiyat aralığındaki guaj boya seçeneklerini sitesinden bulabilirsiniz.