Didem Balçın kimdir?

Didem Balçın kimdir?
1982 yılında, Ankara’da doğan Balçın, anne tarafından da güzellik tescili alarak Türkiye’yi Japonya’da temsil eden bir güzellik yarışmasında yer almıştır. Babası ise TRT radyosunda çalışmıştır.

1982 yılında, Ankara’da doğan Balçın, anne tarafından da güzellik tescili alarak Türkiye’yi Japonya’da temsil eden bir güzellik yarışmasında yer almıştır. Babası ise TRT radyosunda çalışmıştır. , Ankara’da hayatına başlarken eğitim hayatında Ankara Üniversitesi, dil tarih coğrafya fakültesi, tiyatro bölümü oyunculuk bölümünde tamamlayan oyuncu, sonrasında oyunculuk kariyeri için İstanbul ile taşınarak burada kariyerine yönelik ilk önemli adımları atmıştır. Kariyerine ilk olarak reklam, dizi ve farklı içerikli filmlerde görev alarak başlayan Balçın, i̇lk profesyonel tiyatro ve oyunculuk deneyimini Levent Kırca Tiyatrosu kapsamında Ateşin Düştüğü Yer isimli oyunu ile yaşamıştır. Bununla beraber Didem Balçın, 2007 yılında Haluk Bilginer ile beraber Sevgili Dünürüm isimli dizide televizyon karşısına geçmiştir.

, profesyonel oyunculuk kariyerinde en iyi kadın komedi oyuncu ödülünü de layık görülerek, oyunculuk kariyerine tiyatro alanında devam etmeyi tercih etmiştir. Kariyerinin devam eden sürecinde 2011 yılında ablası ile beraber sanat eğitim danışmanlık yapım şirketine hayata geçirerek eğlence sektöründe farklı bir alanda kariyerine devam etmektedir. Şirketini kurmuş olduğu yıl içinde firar isimli dizide önemli isimler ile beraber televizyon karşısına geçerken devam eden süreçte TRT de yayınlanan Diriliş Ertuğrul isimli televizyon dizisinde yine önemli isimler ile televizyon karşısına geçmiştir.

Oldukça genç yaşta oyunculuk kariyerine adım atan didem Balçın, günümüze kadar oldukça fazla sayıda televizyon dizisinde yer almakla beraber film yapımlarında da önemli rollerde görev almıştır. Televizyon dizilerine 2003 yılında başlarken 2016 yılına kadar aralıksız olarak televizyon izlerler almaya devam etmiştir. Televizyon dizilerindeki rollerinin yanında eşzamanlı olarak sinema filmleri ile de kariyerine aralıksız devam eden Balçın eşzamanlı olarak ablası ile beraber kurmuş olduğu şirket faaliyetlerini de yürütmeye devam etmektedir.