Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi
Bulgaristan'a seyahat edecek Türk vatandaşlarının en çok cevap aradığı soru Bulgaristan vize istiyor mu? sorusudur. Bu sorunun cevabı ise, kişilerin sahip oldukları pasaport türüne değişiklik göstermektedir.

Bulgaristan'a seyahat edecek Türk vatandaşlarının en çok cevap aradığı soru Bulgaristan vize istiyor mu? sorusudur. Bu sorunun cevabı ise, kişilerin sahip oldukları pasaport türüne değişiklik göstermektedir. Hususi(Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günlük süre şeklinde yapacakları Bulgaristan seyahati için vizeden muaftır. Diplomatik(Siyah) ve hizmet(Gri) pasaport sahipleri 30 günü aşmayacak seyahatleri için vizeden muaf tutulmuştur. Onun haricinde Umumi(Bordo) pasaport sahibi Türk Vatandaşları ise, ülkeye seyahat için Bulgaristan vizesi almalıdır.

Bulgaristan Vize Türleri

Seyahat amaçları ve süresine göre Bulgaristan vize türleri;

• Bulgaristan Turistik Vizesi,

• Bulgaristan Ticari Vize,

• Bulgaristan Aile/Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi,

• Bulgaristan Transit Vize,

• Bulgaristan Uzun Vadeli Vize(Oturma Vizesi) şeklinde kategorilendirilmiştir.

Bulgaristan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bulgaristan'a seyahat için vize almak isteyenler öncelikle seyahat amacı ve süresine göre alması gereken vize türünü belirlemelidir. Sonrasında vize türüne uygun evrakların istenen şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Bulgaristan vize başvurusu, başvuru formunun doldurulmasıyla başlar. Formda, başvuru sahibiyle ilgili kişisel bilgilerle seyahatine dair ayrıntılar yer alır. Bu bilgiler eksiksiz ve doğru olarak doldurulduktan sonra, formdaki bilgilere göre kişinin hazırlaması gereken evrak listesi belirlenir. Başvuru sahibi, istenen prosedürleri yerine getirdikten sonra başvuruyu tamamlamak için vize randevusu almalıdır. Hazırlanan evraklar ve istenen ek belgelerle birlikte randevu günü ve saatinde başvurusunu gerçekleştirmek üzere Vize Merkezi’nde hazır bulunmalıdır.

Bulgaristan Vizesi için Gereken Evraklar

Bulgaristan'a seyahat planları yapacak olanların, resmi olarak bazı evrakları hazırlaması gerekmektedir. Evrak listesi, seyahat amacı ve süresine göre değişir. Standart Bulgaristan vize başvurusu için gereken evraklar;

• Vize Başvuru Formu,

• Pasaport,

• Önceden kullanılan vize varsa onların fotokopileri,

• Gidiş-dönüş uçak bileti ve otel rezervasyon bilgileri,

• Biometrik fotoğraf,

• Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,

• Seyahat Sağlık Sigortası,

• Banka Hesap Dökümü,

• Mesleki evraklardır.

Aile, arkadaş ya da akraba ziyareti yapacak kişilerden ayrıca ülkedeki tanıdığının yanında kalacak olanlardan davetiye mektubu istenir.

Ticari amaçla ülkeyi ziyaret edecek olanlar, Bulgaristan vize başvurusu sırasında istenen tüm mesleki evrakları hazırlamak zorundadır.

Schengen Vizesi Bulgaristan’a Giriş için Kullanılır Mı?

Schengen vizesi bulunanlar bu vizeyle Bulgaristan’a giriş yapabilir. Ancak, Schengen vizesini ilk olarak hangi ülkeden aldıysa önce o ülkeye sonrasında da Bulgaristan’a giriş yapabilir.

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, kendisinden istenen evrakları hazırlayıp teslim ettikten sonra başvurunun sonuçlanma süresi ortalama 5 iş günüdür. Ancak konsolosluğun yoğunluğu ve tatil günlerini de hesaba katınca seyahat planlarında aksilik yaşanmaması adına başvuruları seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapmakta fayda var.

Bulgaristan Vize Danışmanlık Merkezi

 almak için Konsolosluğa gitmenize ve detaylı prosedürlerle uğraşmanıza gerek yok! Vize Merkezi, Bulgaristan vize başvuru sürecinin her detayında profesyonel destek sağlamaktadır. Seyahat amacına göre alınacak vize türünün belirlenmesinden evrak hazırlığı ve teslimine kadar her aşamada sahip olduğumuz sektör tecrübesi ve mesleki bilgiyle hizmet sağlamaktayız. Alacağınız vize türü ne olursa olsun merkezimizden destek talep ettiğiniz takdirde işlemleriniz hızlı ve doğru şekilde yapılarak Bulgaristan vize başvurunuz tarafımızca gerçekleştirilmektedir. Hizmet sağlayan uzmanlarımızın konuya fazlasıyla hakim olduğundan, vize reddi gibi bir olumsuz durumla karşılaşmadan işlemlerinizi kısa sürede halledecektir.