Bölgenize En Uygun Aşılı Ceviz Fidanı Çeşidi Seçimi

Bölgenize En Uygun Aşılı Ceviz Fidanı Çeşidi Seçimi
Hemen her bölgede yetişebilen bir ağaç olan cevizden yüksek verim alabilmek için bölgenize uygun ceviz ağacı seçmenizde yarar olacaktır. Aşılı ceviz fidanı, Türkiye’nin her bölgesinde rahatlıkla yetişebilen bir ağaç türüdür

Hemen her bölgede yetişebilen bir ağaç olan cevizden yüksek verim alabilmek için bölgenize uygun ceviz ağacı seçmenizde yarar olacaktır. Aşılı ceviz fidanı, Türkiye’nin her bölgesinde rahatlıkla yetişebilen bir ağaç türüdür. İklim seçiciliği hemen hemen hiç olmayan bu ağaç türünden verim alabilmeniz için bölgenize uygun doğru türünü seçmeniz gerekmektedir.

Bir bölgede ceviz ağacının gelişimini etkileyen olumsuz faktörlerin başında özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında sıklıkla görülen don olaylarıdır. Geç don olayları veya erken don olayları bitkiyi oldukça yıpratmakta hatta öldürebilmektedir. Kış mevsiminde -25 derecenin altında olan iklim şartları ceviz ağacının olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Bununla birlikte yaz aylarında da 40 derecenin üzerinde olan sıcak havalarda ceviz bitkisi iç büzülme yaşayabilir. Bundan dolayı aşırı sıcak ve aşırı soğuk iklim şartlarının bulunduğu bölgelerde ceviz ağacı yetiştirmek uygun olmaz diyebiliriz.

Bölgenize Uygun Ceviz Fidanı Seçimi

Verimli bir ceviz bahçesi kurabilmek için belirli şartları sağlayabilmek gerekir. Yerin toprak yapısı ile birlikte iklim özellikleri ve su son derece önemlidir. Doğru araziye doğru ağaç dikmek oldukça önemlidir. Aynı zamanda yükseltiyi de göz önüne almanız gerekmektedir. 0-1100 metre arası yüksekliği olan bölgeye dikebilirsiniz. Bölgenize uygun ceviz fidanı seçerek yüksek verim almanız mümkündür.