Banyo Dekorasyonu

Banyo Dekorasyonu
Evin dekore edilmesinde en çok zorlanılan bölümlerden bir tanesi de şüphesiz banyodur. Banyonun dar oluşu gibi birçok sebepten dolayı banyo dekorasyonu her zaman zor gözükmektedir. Fakat doğru ellerde dekorasyon işlemi yapıldığı vakit bu durumun hiç de böyle olmadığını göreceksiniz.

Evin dekore edilmesinde en çok zorlanılan bölümlerden bir tanesi de şüphesiz banyodur. Banyonun dar oluşu gibi birçok sebepten dolayı banyo dekorasyonu her zaman zor gözükmektedir. Fakat doğru ellerde dekorasyon işlemi yapıldığı vakit bu durumun hiç de böyle olmadığını göreceksiniz. dekorblog içinde birçok banyo dekorasyonunu bulundurmaktadır. Bu dekorasyonlardan dilediğinizi banyonun türüne, genişliğine göre seçebilir ve oldukça şık bir banyoya sahip olabilirsiniz. Banyo dekorasyonunda yapılacak bazı dokunuşlar banyonuzu daha şık ve modern hale getirecektir. Neredeyse aynı genişlik ve türde olan banyoların bazılarının neden daha ferah ve şık durduğunun cevabı da bu dokunuşların doğru bir şekilde yapılmasıdır.

Banyo Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu dokunuşlardan bir tanesi de ışıklandırmadır. Işıklandırma basit gibi gözüken fakat banyonun genel havasını tamamen etkileyen bir detaydır. Öyle ki kötü bir ışıklandırma yapıldığı takdirde banyonuz ne kadar güzel olursa olsun ferah bir görüntüye sahip olamayacaktır. yaparken bu sebeplerden ötürü ışıklandırmaya hassasiyet gösterilmesi gerekir. Öncelikle ışıklandırmada yapılan hatalardan bir tanesi banyonun sadece genel olarak aydınlatan tepe ışıklarıyla aydınlatılmasıdır. Böyle bir ışıklandırma yerine katmanlı bir şekilde ışıklandırma yapmak daha doğru olacaktır. Yani banyo tezgâh ve aynasında farklı bir ışıklandırma, duş kabini ya da küvette farklı farklı ışıklandırma yapmak banyonuzun çok daha şık bir görüntüye kavuşmasını sağlayacaktır.

Banyo dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da malzeme kullanımıdır. Banyo bildiğiniz üzere nemli oldukları için yapılacak yanlış malzeme seçiminde rutubet ve küf gibi sorunlarla karşı karşıya kalmanız yakın bir ihtimaldir. olarak sizin banyonuz için hangi malzemelerin banyo döşemesi sırasında daha doğru olacağı gibi birçok detayda size yardım etmekteyiz. Eğer iddialı bir banyonuzun olmasını istiyorsanız zemin ve fayans döşemelerde şık ve çarpıcı modeller seçerek modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Havalandırma da en az malzeme seçimi kadar önemlidir. Banyonuzun türüne göre bu havalandırma yöntemi değişebilir. Banyonuz için ortam uygunsa en doğru olan doğal havalandırma yöntemleri olacaktır. Fakat bazı banyolarda bu pek mümkün değildir bu tarz banyoların dekorasyonu sırasında da farklı havalandırma teknolojileri kullanabilirsiniz.

Banyo dekorasyonu sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da banyonuzun tarzı ne olursa olsun dağınık bir görünümünün olmamasıdır. Yani şampuan, havlular, tuvalet kağıtları ve birçok malzemenin göz önünde durmaması oldukça önemlidir. Bunun için de banyo tasarlanırken gerekli dolap ve rafların oluşturulması gerekmektedir. Tüm bu saydığımız özelliklere dikkat ettiğiniz vakit banyonuz oldukça ferah ve şık bir görünüme kavuşacaktır. Dekorasyon konusunda yapılan en büyük yanlışlar genelde bu konularda yapılmaktadır ve dekorblog olarak size bu konuda yardımcı olmaya hazırız.

Banyo Dekorasyonunda Yapılacak Kolay Farklılaştırmalar

Banyonuz hazır ve artık yapılacak bir iki dokunuşla banyonuzun tasarımını tamamlamak istiyorsanız bunlardan bir tanesi de bitkilerdir. Eğer banyonuz ferahsa seçeceğiniz bitkilerle banyonuzun oldukça modern bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Banyo dekorasyonu yaparken yapacağınız bir diğer ufak dokunuş da duş perdesidir. Dekorasyonun geneline bakılarak seçilecek doğru bir duş perdesi resmen pastanın üstüne konulan çilek havası oluşturacaktır.

Dekorasyon sırasında kişilerin çekindiği ciddi bir konu vardır. Bu konu da birçok kişinin ahşap döşemenin banyo dekorasyonu sırasında kullanılmayacağını düşünmesidir. Fakat artık ahşap işleme yöntemleri değiştiği için gönül rahatlığıyla banyo dekorasyonunda ahşap modelleri de tercih edebilirsiniz. Öyle ki eviniz genel olarak ahşap ağırlıklı bir evse banyonun da ahşap olması şık bir görünüm oluşturacaktır.