Almanya Asgari Ücret

Almanya Asgari Ücret
Almanya asgari ücret olarak dünya çapında vatandaşının memnun eden ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya’da 1 Ocak 2021 tarihinden 1 Temmuz 2022 tarihine kadar saatlik çalışma ücreti kademeli olarak 9,35 Euro’dan 10345 Euro’ya yükselmesi kararlaştırılmıştı.

olarak dünya çapında vatandaşının memnun eden ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya’da 1 Ocak 2021 tarihinden 1 Temmuz 2022 tarihine kadar saatlik çalışma ücreti kademeli olarak 9,35 Euro’dan 10345 Euro’ya yükselmesi kararlaştırılmıştı.

Asgari ücret hesaplanırken , brüt asgari ücret üzerinden alınan bazı kesintiler sonrası net asgari ücret ortaya çıkmaktadır. 2021 yılı ile 1614 Euro olan brüt kısımdan kesintiler düşülerek net kısmı hesaplayabiliriz.

Yaklaşık olarak bir asgari ücretten 400 Euro kesinti olmaktadır. Buna göre de net asgari ücret 1150-1300 Euro civarındadır.

Almanya’da Asgari Ücret İle Geçinmek

Almanya’da 1100-2600 Euro kazananlar orta gelirli grubu oluşturmaktadır. 2600-4000 Euro kazananlar ise yüksek gelir grubunu oluşturmaktadır. Almanya’da ev kiraları genelde yüksek sayılabilecek düzeyde olmaktadır.

Genel oalrak Almanya'da bir ev kiraladıktan sonra bu evin elektrik, su gibi giderleri ek olarak ödenmez, kira ile birlikte bütün halde ödenir. alan bir çalışan yaklaşık 700 Euro ev için para ayırmalı, bunun yanında ani giderler içinde bir miktar para kenara koymak zorundadır.

Market alışverişi için bir kişi 100-150 Euro, iki kişi ise 250 Euro civarı aylık harcama yapmaktadır. Mutfak alışverişi düşük maliyette olmaktadır. Kişinin tüketimine göre bu tutar bir miktar değişse de yaklaşık olarak bu civarda olmaktadır.

Ulaşım imkanları yaşanılan şehre göre değişmektedir. Münih’te şehir bölgelere ayrılmaktadır. Nereden nereye gideceğinize göre ulaşım fiyatı değişmektedir. Otobüs, metro, tramvay için tek bir bilet geçerlidir ve hepsinde kullanabilirsiniz.

2022 Almanya Asgari Ücret

Almanya 2022 asgari ücret görüşmeleri ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’nin birleştiği koalisyona göre hükümet 9,60 Euro olan saatlik asgari maaşı 12 Euro’ya çıkarma planları yapmaktaydı. Planlamadan Almanya asgari ücretin 12€ çıkması kararı çıkmış durumda.Bu miktar asagri ücrete 2022 yılında %25 zammı ifade ediyor. Konuyla ilgili son dakika Almanya asgari ücret zam haberine adresinden ulaşabilirsiniz.

İki milyona yakın asgari ücretli Almanya’da çalışmaktadır. Bu sayı ülkedeki iş gücünün yüzde beşlik kısmını oluşturmaktadır. Bu zam kararı, asgari ücretliyi her ne kadar sevindirse de Almanya Merkez Bankası duruma endişe ile yaklaşmaktadır.

Ülkede düşük enflasyon olması asgari ücretli çalışan vatandaşların iyi bir konumda çalışmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda işçi haklarını önemseyen ülkelerin başında gelmektedir. Haftalık 38 saat çalışma saati belirlenmiştir ve bu saati aşan çalışanlarına mesai vermektedir.