30 yaş altı gençler müjdeyi kaptı! Yıllardır istenen gerçekleşiyor: 27 Ağustos'a kadar sürecek

30 yaş altı gençler müjdeyi kaptı! Yıllardır istenen gerçekleşiyor: 27 Ağustos'a kadar sürecek
Türkiye'nin tüm illerinde 18-30 yaş arası gençlere ücretsiz yurt hizmeti verildi. Bu güzel haber gençlerin arasında büyük bir sevinç yarattı. Yurt ücretsiz hizmetinin 27 Ağustos'a kadar sürdürüleceği duyuruldu.

Gençler 10 Temmuz ile 27 Ağustos tarihleri ​​arasında yurttan yararlanabilirler. 18-30 yaş arası tüm gençler bu imkandan faydalanabilir. Ayrıca, öğrenci olmanıza gerek yok, herkes başvurabilir.

Konaklama başvurusu nasıl yapılır?

Öğrenci yurtlarında konaklama talepleri en az bir gün önceden ad, soyad ve T.C. gönderilen. kimlik numarası ve 0 472 (ALO GSB) numarası. Konaklama yerinizi erken ayırtmanız önemlidir. Yurda girişte T.C. kimlik fotokopisi istenmektedir.

Konaklama ücreti yok!

Ücretsiz yurtlarda konaklama ücreti alınmaz. Gençler yaz aylarında aynı şehirde 5 geceye kadar kalabilmektedir. Ancak konaklamanız süresince kahvaltı ve aynı zamanda yemek servisi yapılmamaktadır.

Türkiye'nin tüm illerinde 18-30 yaş arası gençlere ücretsiz yurt hizmeti

Konaklama detayları ve kuralları

Öğrenciler 16:00'a kadar yurda giriş yapıp, 13:00'e kadar yurttan ayrılarak odalarını boşaltmak zorundadır. Öğrenci yurtlarından çıkış saati 05:00 - 01:00 arasındadır. Misafirlerin her gün 13.00-17.30 saatleri arasında temizlik için odalarını boşaltmaları gerekmektedir. Ayrıca kamu düzenini bozan yurtlara gençlerin girişini de durdurulmaktadır.

Kalabileceğiniz iller

İzmir, İstanbul, Antalya ve Samsun'un yanı sıra Ankara gibi pekçok ilde ücretsiz konaklama imkanı mevcuttur. Vatandaşlar daha fazla bilgiye https://seyahatsever.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler.

Bu fırsatı değerlendirerek ve destekleyerek gençlerin barınma sorununu çözmeyi amaçlayan hizmetin 18-30 yaş arası gençlere büyük fayda sağladığı kanıtlanmıştır.