Usulsüz dinleme operasyonunda yeni gelişmeler: 10 tutuklama

Usulsüz dinleme operasyonunda yeni gelişmeler: 10 tutuklama
Yasadışı dinlemeye yönelik yürütülen operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan 25 kişiden mahkemeye sevkedilen 10 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. 16 şehirde yapılan operasyonlar ile gözaltına alınan kişilerdn 17'si mahkemeye gönderilmişti.
Usulsüz dinleme iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınıp, mahkemeye sevk edilen 17 şüpheliden 7’si hakkında tutuklama kararı çıktı.


Ankara Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay’ın talimatıyla ‘usulsüz dinleme’ iddialarına yönelik 16 ilde düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 25 kişiden 17’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



11 polise daha gözaltı


Öte yandan Gaziantep’te “paralel yapı” iddialarına yönelik operasyonda, emekli bir emniyet müdürü ile 10 polis gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda bir süredir sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçerek dün sabah erken saatlerde polis meslek yüksekokulundan bir süre önce emekli olan 3. sınıf emniyet müdürü Ahmet G., 7 komiser ve 3 polis memurunu evlerinde gözaltına aldı. Şüpheliler, Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.



Eş zamanlı baskın


Bu arada, Niğde merkezli operasyonda, bir dernek üzerinden var olduğu iddia edilen “paralel yapı” ya finans desteği sağladığı öne sürülen 9 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği (NÜMDER) başkanı ve üyelerinin evlerine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi. Dernek Başkanı Salih M., proje sorumlusu Sadık B., muhasip Müjdat Ş., sekreter Yüksel Ç., üye Ersin E. ve proje sorumlusu yardımcısı Gökhan K., evlerinde gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonla proje sorumlusu yardımcısı Ahmet Ü. Ankara’da, Eyüp Ö. İstanbul’da ve dernek başkan yardımcısı Kemal G. ise Bursa’da yakalandı. Niğde’de gözaltına alınan 6 zanlı, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.