İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu istifa etti

İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu istifa etti
X hesabından istifasını duyuran Hatipoğlu, İYİ Parti ile görüş ayrılı yaşadığını belirterek istifasını verdi

son-dakika-milletvekili-partisinden-istifa-etti-6543960bcf1da.jpg

"Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’dan geldi. Hatipoğlu, telefonla katıldığı bir canlı yayın programında "İçim el vermeye vermeye Kılıçdaroğlu'na oy verdim" demişti.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'dan daha önce de çarpıcı bir açıklama gelmişti.

CHP'nin, milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye ettiğini belirten Hatipoğlu "İYİ Parti, aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın? AK Parti ve MHP desteklenebilir" ifadelerini kullanmıştı.

İDRİS NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

1974'te Eskişehirde doğdu. 1951'de Bulgaristan'dan Eskişehir'e yerleşen Hatipoğlu ailesine mensuptur.

İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü; 2005 yılında mezun oldu.

Cam ve plastik yapı elemanları alanında faaliyet gösteren aile şirketinde 1995 yılından itibaren yöneticilik yaptı. Yöneticiliğini yaptığı Europen adlı firma 2022'de halka arz edildi; Eskişehir'de halka arz edilen ilk firma oldu. 2021'de Eskişehir'de yayımlanan Milli İrade gazetesini atın alarak medya sektöründe faaliyet göstermeye başladı. 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi. Başkanlık yaptığı dönemde Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla Eskişehirspor’a kaynak yaratıldı ve takım, Süper Lig’e yükseldi. 2023 genel seçimlerinde İyi Parti'nin 1. sırada Eskişehir milletvekili adayı oldu. 8. dönem TBMM'ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı.