2 siyasi parti kötü durumda, bu oranları kimse tahmin edemiyordu

2 siyasi parti kötü durumda, bu oranları kimse tahmin edemiyordu
Gazeteci Fehmi Koru, “Bütün partiler gözden düşüyor, CHP kurultayından sürpriz sonuç çıkabilir” başlığı ile yapmış olduğu anketinde, oranların seçim ile alakası olmayan bir sonuç göstermemesini dikkat çekti

Gazeteci Fehmi Koru, kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazısında MetroPoll Araştırma'nın son anket sonuçlarını paylaştı. Anketten sürpriz sonuçlar çıktı.

Koru “Bütün partiler gözden düşüyor, CHP kurultayından sürpriz sonuç çıkabilir” başlıklı yazısında şu detayları aktardı:

Sonuçlar bana çok ilginç geldi. Mayıs ayında yapılan seçimde %35.32 oranında oy almış olan AK Parti’ye oy vermeyi düşünenlerin oranı %15.2…

CHP son seçimde %25.41 oy almıştı, ona oy vermeyi düşünenler %15.2…

MHP %10.04 oy almıştı, şimdi %4.7 alabiliyor.

İYİ Parti’nin oyu %9.90’dı, o da %5.7’ye düşmüş görünüyor.

Seçime Yeşil Sol Parti adıyla katılıp %8.79 oy almış parti şimdi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) adını aldı, onun alabileceği oy da %5.9 görünüyor.

Yeniden Refah Partisi’ne oy verebilecekler %1.3, Zafer Partisi’ne verebilecekler %1.4, diğer partilerin oyları da toplam %3.4.

Geriye kalanlar, “Kararsızım” diyenler (20.3),protesto oyu kullanacaklar (11.8) ve cevap vermek istemeyenler (%7.1) olarak %39.2 ile en kalabalık grubu oluşturuyor.

CHP’de değişimin gerçekleşmesi ihtimali var mı? Metropoll’ün araştırmasında bu soruya da cevap teşkil edebilecek bulgular bulunuyor.

“Özgür Özel’in mi Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu CHP genel başkanı olmasını istersiniz?” sorusu bütün deneklere sorulmuş. Halkımız Özgür Özel’i (%46.5) Kemal Kılıçdaroğlu’ndan (%22.5) fazla istiyor. Bir mislinden bile fazla.

Verilere biraz yakından bakınca, bir önceki seçimde oyunu CHP’ye vermiş seçmenlerin tercihlerinde de durumun pek farklı olmadığı anlaşılıyor: Ö. Özel %58.5, K. Kılıçdaroğlu %27.9…

Daha da önemlisi, Metropoll’ün bir ay önceki anketinde K. Kılıçdaroğlu (%44.2),Ö. Özel’in (%41.9) önünde gidiyormuş. Durum bir ayda tersine dönmüş.