Türkiye'ye gelen Irak askerleri tatbikat alanında

Türkiye'ye gelen Irak askerleri tatbikat alanında
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Habur Sınır Kapısı yakınında başlatılan yakınında tatbikata katılmak üzere Türkiye'ye gelen Irak askerleri, zırhlı midibüslerle bölgeye getirildi.

Dün gece uçakla Şerafettin Elçi Havalimanı'na inen Irak askerleri, askeri birlikte istirahate çekilmişti. İHA'nın haberine göre; Sabah saatlerinde 2 zırhlı midibüs ile konuşlandırıldıkları askeri birlikten alınan Irak askerleri, tatbikat alanına getirildi.

ZIRHLI MİDİBÜSLERLE GELDİLER

Tatbikatta 3'üncü safha bugün başladı. Alanda bulunan tank ve diğer zırhlı araçlar, sabah saatlerinde rutin bakımlarının yapılmasının ardından 09.00'da bulundukları mevzilerden çıkarak manevra yaptı.

Dün akşam saatlerinde tatbikata katılmak üzere Türkiye'ye gelen ve kargo uçakla Şerafettin Elçi Havalimanına inen Irak askerleri de saat 10.00 sıralarında iki zırhlı midibüs ile konuşlandırıldıkları askeri birlikten alınarak, tatbikat alanına getirildi.

TSK'dan dün yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir" denilmişti.

Bugünkü tatbikatla birlikte Habur'daki TSK tatbikatı 9. gününe girmiş oldu.