Türkiye için 11 Haziran kritik tarih! Bu tarihte yeni vaka sayılarının...

Türkiye için 11 Haziran kritik tarih! Bu tarihte yeni vaka sayılarının...
Kurduğu ekiple korona virüsün Türkiye verilerini grafiklere döken Prof. İlhan Çetin, 4 tane 11 tarihine dikkat çekerek 11 Haziran'da bekledikleri yeni vaka sayılarını açıkladı.

Türkiye korona virüsle mücadelesine tüm gücüyle devam ederken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’den çok önemi açıklamalar geldi. Kurduğu ekiple korona virüsün Türkiye verilerini grafiklere döken Prof. İlhan Çetin, 4 tane 11 tarihine dikkat çekerek “11 Mart’ta ilk vaka görüldü, 11 Nisan’da pik noktası görüldü, 11 Mayıs’ta normalleşme adımları başladı, 11 Haziran’da da yeni vakalarda 300’lü vakalar görülmesi tahmin ediliyor.” dedi.

Türkiye’nin bayramdaki sokağa çıkma yasaklağıyla virüsün belini kıracaklarını söyleyen Dekan Çetin, Türkiye’nin 6 kez sokağa çıkma yasağı uyguladığını ve her sokağa çıkma yasağından 7 güne kadar olumlu verilerin verilere yansıdığını, 7 günden sonra bir iki gün vaka sayılarında insanların yasak sonrası kendilerini sokağa atmasından dolayı dalgalanmalar yaşandığını söyledi.

11 HAZİRAN KRİTİK TARİH

Türkiye için kritik tarihin 11 Haziran olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çetin, Haziran’ın başlarında vaka sayılarının 500’lere düşmesini, 11 Haziran tarihinde de yeni vaka sayılarında 300’ün altında rakamlar görmeyi tahmin ettiklerini söyledi.


'BAYRAMDA HASTALIĞIN BELİNİ KIRACAĞIZ'

Bayram tedbirlerinin hastalıkla mücadelede etkin sonuçlar verebileceğini hatırlatan Prof. Dr. Çetin, " Bugünden itibaren 4 günlük bayramla ilgili bir karar alındı. Bunu çok olumlu ve değerli buluyorum. Bu dönemde tedbirleri sıkı tutarsak hastalığın belini kıracağız. Arkasından da Haziran'ın ilk haftası 500-600 rakamları, yine 11 Haziran tarihi itibariyle de 200-300'lü rakamları göreceğiz. Millet olarak bu sıkıntılarımızı en az seviyeye indireceğiz diye düşünüyorum" diye konuştu.