TSK açıkladı: 25 hedef 107 kez vuruldu

TSK açıkladı: 25 hedef 107 kez vuruldu
Genelkurmay Başkanlığı, harekâtın 8. gününde 25 hedefin obüslerle 107 kez vurulduğunu, 4 binanın da hava saldırılarıyla imha edildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Cerablus kentine yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı'na dair bilgiler paylaştı. Zavgar ve Külliyah bölgelerinde 25 hedefin Fırtına obüsleriyle 107 kez vurulduğunu ifade edildi.

AA'nın haberine göre açıklamada, aynı bölgedeki 4 binanın da Türk jetleriyle vurulduğu, Güzelmezra bölgesinde ise IŞİD'e ait bir silahlı aracın Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından imha edildiği duyuruldu. Açıklama şöyle:

"Harekâtın 8'inci gününde, dün saat 09.30'dan şu ana kadar, Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedef, fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak, tam isabetle vurulmuştur."

"Akşam saatlerinde,18.50 sularında yine Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlerce barınma alanı olarak kullanıldığı tespit edilen 4 bina Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca yapılan hava taarruzuyla, içindeki teröristlerle birlikte imha edilmiştir.

Buna ilave olarak, Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca, Güzelmezra bölgesine yapılan hava taarruzu sonucunda, DEAŞ'a ait bir silahlı araç imha edilmiştir."