Tahliyelerle ilgili son durum ne?

Tahliyelerle ilgili son durum ne?
Zorlukla da olsa sonunda yola çıkan ilk tahliye konvoyu ilerlemeye devam ediyor. Peki ne durumda?

12 Aralık akşamından beri devam eden diplomasi trafiği tam üç gün sonra meyvesini verdi ve ilk tahliye girişimi bu sabah gerçekleşti. Şii milislerin saldırısı ile engellenen konvoy 2 saat sonra tekrar harekete geçti ve İdlib'e hareket etti.

REJİMİN KONTROL NOKTASINDAN GEÇTİ

Kuşatma bölgesinden çıkan ilk konvoy, rejim bölgesinde bekleyen yeşil otobüslere ulaştı ve yola yeşil otobüslerle devam edildi.

4 KM REJİM KONTROLÜNDE...

Yaralıların yeşil otobüslere bindirilmesinden sonra konvoyun 4 kilometre boyunca rejim kontrolündeki alanda yol alması bekleniyor.

HEDEF: İDLİB

Ardından konvoyun, muhaliflerin bulunduğu Halep'in batı kırsalına, oradan da İdlib iline ulaşması planlanıyor. Türkiye sınırındaki İdlib ili, Hatay'ın karşısına denk düşüyor.



KAÇ OTOBÜS VAR?

Konvoyda 20 otobüs bulunuyor.

KAÇ YARALI VAR?

Toplamda 951 yaralı olduğu bildiriliyor.

Ağır yaralıların gerekirse Türkiye'deki hastanelere nakli sağlanacak.

İRAN'IN İSTEDİĞİ TAHLİYELER DE GERÇEKLEŞİYOR

Öte yandan Şii milislerin ilk tahliye girişimini sabote etmeden hemen önce talep ettikleri Fua ve Kefreyya (buralar da muhalifleirn kuşatmasında) bölgelerindeki sivillerin tahliyeleri de gerçekleşiyor.

MUHALİFLER DE TAHLİYE EDİLİYOR

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, doğu Halep'te kalan muhaliflerin de aileleri ile birlikte tahliye edilmeye başlandığını açıklamıştı.

TEK FOTOĞRAF İDLİB'E İLERLEYEN KONVOYDAN

Aynı anda ilerlediği belirtilen tahliyelerden muhalifler ve Fua-Kefreyya tahliyeleri ile ilgili herhangi bir video veya fotoğraf da paylaşılmadı.