SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı Emeklileri İçin Ödemelerin Yapılacağı Tarihler Belli Oldu!

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı Emeklileri İçin Ödemelerin Yapılacağı Tarihler Belli Oldu!
Emekli maaş takvimi hakkındaki detaylar büyük bir merak konusu haline geldi.

Emekli ve memur maaşlarının ödeme takvimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı. EYT, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ödemelerinin ne zaman yapılacağı arama motorlarında sık sık sorgulanıyor.

Kurban Bayramı öncesindeki emekli maaş takvim tarihleri oldukça merak ediliyor. Ramazan Bayramı öncesi hesaplara erken yatırılan emekli maaşları ve ikramiyeleri için ödeme takvimi büyük bir önem taşıyor. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşları tahsis numarasına göre hesaplara yatırılıyor.

Emekli maaşlarının en düşüğü 7.500 TL'ye yükseltilirken, bayram ikramiyesi de 2.000 TL olarak belirlendi. Malatya'da halka hitap ederken bu zamları değerlendiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu rakamı daha da artırmanın hesabı içerisindeyiz" diyerek yeni müjdesini duyurdu.

Emekli bayram ikramiyesi tekrar gözden geçirilecek ve en düşük emekli maaşı temmuz döneminde yeniden artış gösteriyor.

Ayrıca Başkan Erdoğan, "Kamu işçilerinin maaşını 21.000 TL seviyesine çıkardık. Temmuz ayında, en düşük maaşla çalışan memurlarımıza 22.000 TL'ye kadar yükselteceğimizi söyledik." Açıklamasında bulundu.

Memur Zam Oranları Nasıl Artacak?

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zam oranı

Refah payı

Seyyanen artış

Memurlara kira yardımı

Emekli Maaşları İçin 3 Aşamalı Artış

En düşük emekli maaşı yükselecek

6 aylık enflasyon oranı ile Temmuz zammı

Refah payı

Temmuz Zammının 5 Anahtar Noktası

Enflasyon farkı ve refah payıyla maaşlar belirlenerek alım gücü artırılacak. Çalışanların gelirleri, maaşlara vergi düzenlemesiyle artıyor.

Kamu işçilerine verilen zam oranı, enflasyon rakamlarına önemli bir referans olacak. Büyümeden ödün vermeden enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler alınacak ve artan alım gücü korunacak.

Sosyal devlet anlayışını güçlendiren yasal düzenlemeler yapılacak.

Emekliye Zam Düzenlemesi: En Düşük Emekli Maaşı İçin 10.000 TL Formülü

Kategorize edildiğinde;

10.000 TL- 15.000 TL arası maaşlar için %45 oranında zam yapılacak.

15.000 TL- 20.000 TL arası maaşlar için %40 oranında zam yapılacak.

20.000 TL ve üzeri maaşlar için %35 oranında zam yapılacak.

Buna göre, örneğin 10.000 TL alan bir emeklinin maaşı 4.000 TL artacak, 20.000 TL alan bir emeklinin maaşı ise %35 zamla 7.000 TL artacak.

Emekli Bayram İkramiyesi De Artacak!

Emekli bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesi 1.100 TL'den %82 artışla 2.000 TL'ye yükseltildi. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan ve maaşı bağlanan EYT'liler de dahil olmak üzere 15 milyonu aşkın emekliye bu miktar ödendi.

Maaş bağlama işlemleri henüz tamamlanmamış olan EYT'liler de hak kaybetmeyecek. Bu miktar, işlemler tamamlandıktan sonra hesaplara yatırılacak.

Emekli bayram ikramiyesinin 2.500 TL ila 3.000 TL aralığına yükselmesi bekleniyor. Bu durumda, bayram ikramiyesinde %50 zam gerçekleşmiş olacak ve 2023 yılındaki toplam zam oranı yaklaşık %173 olacak.